[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 20. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Poljoprivrednici Srema nastavili protest

Đelić će dati šećer

SREMSKA MITROVICA (Beta) - Poljoprivredni proizvođači i transporteri šećerne repe iz Srema proveli su treću noć na blokadi autoputa Beograd-Zagreb i prilaza Sremskoj Mitrovici i najavili da će tu ostati "dok ne vide rezultat" sednice Vlade Srbije. Blokada traje već četiri dana, a predstavnik poljoprivrednih proizvođača Danilo Knežević kazao je agenciji Beta da će biti obustavljena posle sednice Republičke vlade jer se očekuje da će ministar Đelić "ispuniti obećanje" i da će se Vlada pozitivno izjasniti o zahtevu poljoprivrednika.

Srpski ministar finansija i ekonomije Božidar Đelić najavio je juče da će Vlada Srbije iz robnih rezervi isporučiti šećer poljoprivrednicima koji su prošle godine prodali šećernu repu zrenjaninskoj šećerani, a koja im do danas za to nije platila.

Ovo je zadnja godina da Vlada Srbije pomaže poljoprivrednicima, iako za to nema zakonsku obavezu, naglasio je on, dodajući da su proizvođači repe zaključili ugovor sa zrenjaninskom šećeranom koja, iz neobjašnjivih razloga, već drugu godinu zaredom ne isplaćuje poljoprivrednicima novac za repu. Najavio je i preispitivanje poslovanja te šećerane.

Republički ministar trgovine Slobodan Milosavljević je najavio da će "ako ne danas, ovih dana svakako, na sednici Vlade biti razmatran zahtev Zrenjaninske šećerane da joj se odobri pozajmica iz republičkih robnih rezervi kako bi vratili dug proizvođačima šećerne repe".


vesti po rubrikama

^vesti

18:26h

Poljoprivrednici Srema nastavili protes

18:34h

Britanski naučnici zaključili: Političari lažu

18:40h

Vladika Nikolaj novi svetac

18:48h

Vlasti SCG i BiH vode tajne pregovore o povlačenju tužbe

18:56h

Priroda se "poigrala" u selu Malča

18:03h

Otežan rad gradske apoteke zbog havarije na odžaku

19:10h

Bor: Autom u prodavnicu

19:20h

Blokade još traju
   


     


FastCounter by LinkExchange