[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 20. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pred početak Svetske lige i mečeve u Holandiji

Mladi u vatri

Povrede diktiraju sastav odbojkaške reprezentacije SCG

Gotovo da nema neizvesnosti u vezi budućeg sastava reprezentacije SCG, koja će u četvrtak krenuti put Holandije. Na startu Svetske lige 24. i 25. maja za dva susreta protiv selekcije domaćina, već je jasno da selektor plavih Veselin Vuković neće moći da računa na usluge dvojice standardnih tehničara, kapitena Nikole Grbića i Rajka Jokanovića, koji su povređeni.

Takođe, izvesno je da najbolji korektor sveta Ivan Miljković neće biti u stanju da odmah igra, jer je uz dozvolu stručnog štaba ostao neki dan duže na odmoru. Ipak, selektor Vuković tvrdi da reprezentacija ima dovoljno igrača koji će se na startu Svetske lige u Ajndovenu dostojno suprostaviti sada renoviranoj, a nekada neprikosnovenoj selekciji Holandije.

Bojan Janić u Italiji

Pored provere rejtinga vodećih reprezentacija, Svetska liga je i veliko tržište, tokom kojeg zainteresovani klubovi imaju priliku da pazare viđene igrače. U predigri velikog odbojkaškog hepeninga, menadžeri su već počeli svoj posao. Tako je i mladi prvotimac novosadske Vojvodine Bojan Janić dospeo u žižu javnosti posle tvrdnji da je za njega zainteresovan Lube iz Maćerate, za kojeg s uspehom igra Ivan Miljković i Andrija Gerić, doduše kao pozajmljeni igrač.
- Zašto da krijem. Sa Italijanima sam potpisao predugovor i nadam se da će sve biti u redu. Ostvario mi se dečački san da igram u jednom od najistaknutijih klubova najjače odbojkaške lige na svetu - rekao je Janić.

- Najkritičnije je mesto tehničara. Nikola Grbić trenira, ali zbog povrede ne radi servis i blok, slično je i sa Rajkom Jokanovićem. Po svemu sudeći, sav teret će pasti na tehničara podgoričke Budućnosti Ivana Ilića - rekao je selektor, uz napomenu da će kapiten Nikola Grbić ipak putovati u Holandiju, bar kao moralna podrška mlađem kolegi.

Prema dogovoru, na pripreme se javio i Ivan Miljković. Da li će biti promena na mestu korektora?
- Miljković je stigao, ali nema smisla da ga vodimo u Holandiju posle samo dva treninga. Šansu će dobiti Mladen Majdak i Milan Vasić.

Kakva je situacija s ostalim rekonvelescentima?
- Goran Vujović se postepeno oporavlja. Ipak, on će putovati u Holandiju, a ostaje da se vidi koliko će uopšte moći da pomogne - kaže Vukovića.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

15:10h

Navijači Real Sosijedada u karnevalskoj atmosferi žive za 20 godina čekanu krunu

15:15h

Vesti iz FSSCG

15:25h

Valensija i Đukić kobni za La Korunju

15:30h

Pred početak Svetske lige i mečeve u Holandiji

17:40h

Stali radovi na izlivanju atletske staze na Marakani

17:45h

Najzad kompletirana ženska rukometna reprezentacija

17:50h

Vaterpolisti Srbije i Crne Gore slavili u Stenfordu

17:55h

Sedmi trkački dan na Beogradskom hipodromu

18:00h

Nju Džersi pobedio u Detroitu, u prvoj finalnoj utakmici Istočne konferencije

18:10h

Uzelac: Vojinović ništa ne negira
   


     


FastCounter by LinkExchange