[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 20. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vladimir Salak optužuje poslovodstvo "Vodovoda"

"Vodovod" opstruisao "Vodokanal"

Tri meseca nije potpisan ugovor, nisu obezbedili dozvole, dali falš skice

NOVI SAD - Bivši direktor preduzeća "Vodokanal" Vladimir Salak optužio je poslovodstvo novosadskog "Vodovoda" da je namernom opstrukcijom sprečilo "Vodokanal" da ispoštuje svoje obaveze u rekonstrukciji vodovodne mreže, zbog čega je oko 300 radnika tog preduzeća ostalo praktično bez posla. "Vodokanal" je posao na rekonstrukciji vodovodne mreže u 45 ulica dobio na javnom konkursu, na kojem je cena radova koju je ponudilo ovo preduzeće bila za oko 15 miliona dinara manja od drugog kandidata, ali je krajem januara, kao što smo već pisali, ugovor raskinut od strane "Vodovoda" zbog toga što posao nije bio okončan na vreme.

- "Vodokanalu" nije bilo dozvoljeno da ispoštuje svoje obaveze, jer smo se od početka suočili sa otvorenom opstrukcijom. Najpre smo puna tri meseca čekali na potpisivanje ugovora, zatim se ispostavilo da investitor nije obezbedio ni jednu potrebnu saglasnost javnih preduzeća, a kada smo počeli radove ispostavilo se da smo dobili falš-skice podzemnih instalacija, zbog čega smo u više navrata kidali vodove ispod površine zemlje. Na sve to se nadovezalo izuzetno hladno vreme, kada temperaturima danima nije izlazila iz "minusa", što nam takođe nije priznato kao objektivna okolnost" - priča Salak.

Posle oduzimanja posla, sva odgovornost je prebačena na Salaka, zbog čega je on, kako kaže, bio prinuđen da napusti "Vodokanal". Sada se očekuje sudski postupak, u kojem će ovo preduzeće i Salak pokušati da dokažu svoje navode.

- Pošto je posao oduzet nama, poveren je preduzeću koje je dalo neuporedivo lošiju ponudu od naše, što će radove poskupeti za oko 17 miliona dinara. Da nama posao nije oduzet, mi bismo već sve završili, a platili bismo penale, pa bi za grad to bilo najbolje rešenje. Ovako, nekom je "nabačen" dobar posao o trošku građana", tvrdi Salak.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:40h

Vladimir Salak optužuje poslovodstvo "Vodovoda"

15:49h

Novi Zakon o planiranju i građenju

15:57h

Sindikalci stali u zaštitu profesora Vlastimira Radišića

16:05h

Ponovo se oglasio Odbor za zaštitu Almaškog groblja
 
     


FastCounter by LinkExchange