[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 18. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Blokada autoputa zbog duga za repu, seljaci poručili

Biće haosa po Vojvodini

SREMSKA MITROVICA (Beta) - Poljoprivredni proizvođači i transporteri šećerne repe iz Srema proveli su noć na mestu gde su blokirali autoput Beograd- Zagreb i prilaz Sremskoj Mitrovici, a tu će ostati sve dok se neko od zvaničnika Vlade Srbije ne izjasni da li će im isplatiti odobreni kredit.

Blokada je počela prekjuče u devet sati, a predstavnik poljoprivrednih proizvođača Danilo Knežević rekao je da se blokada autoputa i saobraćajne petlje "Rumska malta", kod Sremske Mitrovice, nastavlja sve dok Vlada Srbije ne primi njihovu delegaciju, ili im se neko od vladinih zvaničnika ne obrati preko televizije.

- Nismo se pomerali sa blokade, spavali smo po kolima i traktorima, dežurali smo i ostaćemo ovde sve do ispunjenja zahteva. U ponedeljak nam se pridružuju Banaćani i, ako se neko ne trgne, biće haosa po Vojvodini - rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, juče je na autoputu bilo mirno, ali je na ulazu u Sremsku Mitrovicu, kako je rekao, "bilo nervoze, ali ne i incidenata". Knežević je precizirao da je autoput blokiran zbog duga zrenjaninske šećerane od 64 miliona dinara za prošlogodišnji rod šećerne repe.


vesti po rubrikama

^vesti

18:32h

Blokada autoputa zbog duga za repu, seljaci poručili: Biće haosa po Vojvodini

18:39h

Karantin kod Batočine

18:47h

Otvoren poljoprivredni sajam u Novom Sadu

18:56h

Najveća plata 37.000 dinara

   


     


FastCounter by LinkExchange