[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 18. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Slobodan Boškan o dva velika takmičenja plavih odbojkaša

Preko sveta do Evrope

Na startu Svetske lige dva susreta sa Holandijom. Na EP u grupi sa Rusijom

Nekoliko sedmica po završetku nadmetanja u Ligi, reprezentacija SCG putuje u Nemačku na šampionat Starog kontinenta, koji će biti odigran sredinom septembra u Karlsrueu, Lajpcigu i Berlinu, gde treba da brani titule iz Beča (1999.) i Ostrave (2001.).

U očekivanju početka Svetske lige i puta u Holandiju, gde će 24. i 25. na startu svetskog odbojkaškog takmičenja odigrati dva meča protiv Holandije, žreb za predstojeće EP izazvao je nepodeljene reakcije u plavom taboru.
- Nikada nije bilo, pa neće ni sada biti lako - započeo je komentar žreba, reprezentativac Slobodan Boškan. - Izvukli smo težu grupu, koju redom čine veoma kvalitetne reprezentacije. Tu je Rusija kao veliki favorit, zatim Bugarska, Holandija, Grčka, Poljska. Njihovi timovi su jako dobri i mi smo svesni da nas ne čekaju laki protivnici. Srećom, tokom Svetske lige imaćemo dovoljno vremena da se dobro uigramo i proučimo rivale - smatra Boškan.

Ako želite da odbranite titulu, onda vam je svejedno protiv kojih protivnika morate da igrate?
- Samo naizgled. Inače, nije svejedno. Eto, na prethodnom prvenstvu sveta u Argentini imali smo veoma lake protivnike, nismo stigli ni pošteno da se oznojimo, a onda je stigla završnica i nokaut mečevi u kojima se nismo dovoljno dobro snašli. Veoma je bitno da teške mečeve odigramo ranije, kako bi eventualne greške mogli da ispravimo tokom takmičenja. Kada se dođe do završnice, onda nema popravnog. Dobro je i to što nas u istoj grupi Svetske lige očekuju Holandija i Bugarska, naši rivali i na Evropskom prvenstvu.

Red kod dr Martinovića
Lekara reprezentacije dr Ljubu Martinovića najviše brinu stariji rekonvalescenti: Vanja Grbić, Goran Vujević, Rajko Jokanović, a od skora i kapiten Nikola Grbić.
- Nikola ima veoma neugodnu povredu desnog lakta, koju je zaradio igrajući u Italiji. Ona još nije dovoljno zalečena i stvara mu bol pri igri. Goran Vujević se oporavlja, ali još nije maksimalno spreman, a slična je situacija i sa Rajkom Jokanovićem. Svi ostali su zdravi- zaključuje zdravstveni bilten dr Martinović.

Prvo ide Svetska liga, koliko znate o predstojećim rivalima iz grupe"C"?
- Sledi nam izuzetno važan start i dve utakmice u Ajndhovenu protiv Holandije. Većina njihovih igrača igra u Italiji, to je selekcija koju dobro poznajemo. Mislio sam da smo mi i Holanđani favoriti u grupi "C", ali situacija se promenila odustajanjem Kine i dolaskom Bugarske, koja takođe ima veoma solidan tim. Ne znam kako se razvija situacija s Kubancima, sumnjam da su se dovoljno opravili od odlaska sedam prvotimaca prebeglih u Italiju - konstatuje Boškan.

Za razliku od prethodnih, ove godine reprezentacija SCG ulazi s mnogo više ambicija u Svetsku ligu?
- Nije tajna i ne krijemo da je bilo priče. Za razliku od prethodnih godina, kada smo Svetsku ligu smatrali samo za prolaznu stanicu i pripremno takmičenje za neke druga veća iskušenja, ove godine je došlo vreme da krenemo u osvajanje. Već imamo bronzanu medalju, a možemo da napravimo i korak napred. To nije samo moja priča i ambicija, već tako misle i ostali u reprezentaciji. Prvo da osvojimo Svetsku ligu, a potom se okrećemo Evropi - kaže Slobodan Boškan.

N. Matejić


vesti po rubrikama

^sport

15:20h

Goran Kasum saopštio sastav rvačke reprezentacije za EP u Beogradu

15:35h

Slobodan Boškan o dva velika takmičenja plavih odbojkaša

15:45h

Vaterpolisti startovali pobedom na Amerika kupu

16:00h

Počela prodaja ulaznica za Olimpijske igre 2004.

16:10h

Posle šest etapa na "Điro Italija" apsolutna dominacija domaćih vozača

16:25h

Formula 1: Danas Velika nagrada Austrije na A1 Ringu

16:35h

Partizan i Budućnost večeras (21) igraju drugu utakmicu polufinala plej-ofa

16:50h

Na pomolu krajnje rešenje za narednu sezonu Jadranske lige

17:05h

Nju Džersi najzad dobio sledećeg protivnika

      


FastCounter by LinkExchange