[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 14. 5. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Konferencija za novinare povodom subotnjeg davljenja dvojice mladića na Adi Ciganliji

Novinari krivi za tragediju

Kaže Bojan Stanojević, potpredsednik gradske vlade, optužujući pojedine medije (nije hteo da kaže koje) da su pozivali narod na kupanje

Povodom nesrećnog slučaja davljenja dvojice mladića, Nemanje Grujića i Ivana Veselinovića na Adi Ciganliji u subotu, održana je konferencija za novinare na kojoj je Bojan Stanojević, potpredsednik IO Skupštine grada, optužio pojedine medije da su pozivali kupače na Adu Ciganliju iako sezona nije počela i na taj način posredno uzrokovali tragediju.
- Neću reći koji su to mediji, ali oni znaju šta su radili - rekao je Stanojević.

Na pitanja novinara kako obavestiti decu koja ne čitaju novine i ne prate televiziju da ne smeju da se kupaju, on je istakao da postoje table upozorenja, ali i da je svako odgovaran za svoj život.

Tragedija se prema rečima Predraga Petrovića, direktora JP "Ada Ciganlija" dogodila na mestu gde i leti nije predviđeno kupanje i ne postoje spasioci.
- Ali i leti je na tom mestu velika gužva i ljudi se kupaju - sugerisala je novinarka Studija B.

- Posetioci moraju biti svesni da i sami snose odgovornost za svoje postupke - odgovorio je Petrović.
- Ada Ciganlija je najbezbednije kupalište u Evropi i pored subotnjeg nesrećnog slučaja davljenja dvojice mladića zbog koga izražavamo najdublje saučešće i žaljenje. Ko se sam čuva i Bog ga čuva. Ada je javna površina i ne možemo ograničiti kretanje po njoj - rekao je Petrović, komentarišući pitanja novinara da li fizički mogu sprečiti ulazak izletnika u jezero.

Petrović je obelodanio da se na čukaričkoj obali Ade obavljaju grubi građevinski radovi odnosno postavljaju kanalizacione cevi i da tu postoje šančevi od tri metra dubine. Otvaranje te obale moglo bi da bude veoma opasno za kupače, pogotovo za decu. On je istakao da je na moskovskom kupalištu prošle godine bilo više desetina davljenja, a na Adi samo jedno iako je ono mnogo manje od Ade.

Slobodan Tošović, direktor Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja, istakao je u Savskom jezeru postoji više temperaturnih slojeva pa kada se i najzdravije telo suoči sa temperaturnom razlikom može doći do grčenja mišića, tako da kupanje u jezeru pre juna nikako nije preporučljivo.

Dragan Apostolovski


vesti po rubrikama

^Beograd

20:06h

Konferencija za novinare povodom subotnjeg davljenja dvojice mladića na Adi Ciganliji

20:17h

Obeležen praznik dobrovoljnih davalaca krvi

20:24h

Zašto tako, naopako: Izvinjavamo se, mnogo

20:36h

Na mestu Starog aerodoma uskoro najveći tržni centar na Balkanu
   


     


FastCounter by LinkExchange