[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 8.5.2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Direktor "Ventila" povukao ostavku Nadnaslov

Kontraoptužbe Janoševića

BOR - Vršilac dužnosti direktora fabrike "Ventili za pneumatike" (FAVEP) Nebojša Janošević, koga je grupa radnika pre tri dana pod pritiskom primorala da podnese ostavku, obratio se juče novinarima kako bi demantovao sve optužbe izrečene na njegov račun.

"Dopis koji su radnici FAVEP-a poslali predsednicima odbora FAVEP-a i RTB-a u čijem sastavu posluje fabrika, kao i mnogim ministarstvima i policiji o mojim navodnim nezakonitim radnjama, prepun je paušalnih i netačnih podataka. O svim tačkama napada na mene izdaću posebno saopštenje i istovremeno insistirati da MUP izvrši tačan pregled dokumentacije poslovanja ove fabrike", rekao je Janošević.

Radnici FAVEP-a označili su Janoševića kao najvećeg krivca zbog teškog stanja u preduzeću i 13 neisplaćenih zarada, optužujući ga za loše poslovanje, sumnjive poslove sa privatnicima i plaćanje visokih avansa za neobavljene poslove. Povodom ovih optužbi Janošević je najavio pokretanje tužbe protiv, kako je rekao, "vinovnika koji su na sraman način pokušali da destabilizuju rad fabrike u trenutku kada je konačno dobila posao posle više meseci".

Juče su se oglasili i Samostalni i Nezavisni sindikat FAVEP-a sa zvaničnim zahtevom predsedniku odbora Ivanu Grbinu, v.d. direktoru Nebojši Janoševiću i resornim ministarstvima Vlade Srbije, u kojem se traži materijalna pomoć za radnike u visini dve bruto zarade, ubrzanje realizacije socijalnog programa kako bi se rešio višak radne snage po programu Vlade Srbije i realizacija aukcijske dokumentacije do kraja maja.

S. Trifunović


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:20h

Bor: Direktor "Ventila" povukao ostavku

15:26h

Pirot domaćin 39. Susreta profesionalnih pozorišta Srbije

15:28h

Posle duže pauze u pirotskoj Bolnici ponovo radi skener

      


FastCounter by LinkExchange