[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 8.5.2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milenko Smiljanić upozorava Vladu

Ne krijte šverc šećera

BEOGRAD - Predsednik Saveza sindikata Srbije Milenko Smiljanić smatra da nije dovoljno to što se borba protiv kriminalaca, ubica i narkodilera vodi na zadovoljavajući način, ako se zaboravi na privredni kriminal koji je unesrećio i opljačkao mnogo više ljudi.

- Upozoravamo Vladu Srbije da ne prikriva šverc šećera koji je postojao, a prema našim proračunima u toj raboti se steklo oko 40 miliona evra. Javno prozivam ministra za poljoprivredu da kaže da li je bilo sticanja protivpravne koristi u "šećernoj aferi". Mi tražimo da taj novac bude uplaćen u socijalne fondove - rekao je Smiljanić na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Od Božidara Đelića, ministra zaduženog za finansije, koji je najavio borbu protiv naftne mafije, Smiljanić je zatražio da javnosti prezentuje podatke o novom direktoru Naftne industrije Srbije. Javno postavljena pitanja odnose se uglavnom na to da li pomenuti direktor na svoje, ili na ime nekoga iz porodice, ima registrovane firme u inostranstvu.

Sledeći pomenuti skandal u privredi odnosi se na "montirani tender" u PTT-u.
- U ovoj zemlji ne dobijaju posao oni koji imaju najbolju ponudu, već oni koji najbolje muvaju. To dokazuje i primer raspisivanja tendera za proizvodnju i isporuku delova za proizvodnju releja. Tri firme su se javile na raspisani tender, sa ponudom od 12, 19 i 30 nemačkih maraka po komadu. Posao je, naravno, dobilo preduzeće koje je ponudilo najmanju cenu, ali se ispostavilo da je ta firma uzimala releje iz istrošenih ploča, malo ih revitalizovala i prodavala PTT-u kao nove. Samo po ovoj stavci, a bilo ih je na stotine, zarađeno je 3.600.000 dinara - tvrdi Smiljanić.

Prema njegovim rečima, zbog takvog "poslovanja" trebalo bi da se oglasi i direktor PTT-a Draško Petrović i da javnosti kaže dokle se stiglo sa istragom, sa pokretanjem krivičnog postupka protiv "proizvođača" polovnih releja i protiv onih koji su mu omogućili da sklapa takve poslove.

S. M.


vesti po rubrikama

^društvo

16:00h

Kišno leto bez tropskih vrućina

16:10h

Ako do 10. maja ne padne kiša u Vojvodini očekuju katastrofu

16:18h

Milenko Smiljanić upozorava Vladu: Ne krijte šverc šećera

16:26h

Okupljanje Poslanika 13. maja

16:34h

Ministarstvo pravde radi na zakonu protiv ratnih zločinaca

16:40h

Dekan Pravnog fakulteta dr Vladimir Milić o falsifikovanju diploma

17:00h

Apel pedagoga Nataši Mićić: Zaštitimo decu od nestručne reforme

   


     


FastCounter by LinkExchange