[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 24. 4. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Upis učenika u srednje škole u Vojvodini

Više pažnje talentima

Broj slobodnih mesta je utvrđen tako da se stvori mogućnost svima koji završavaju osmi razred u Vojvodini da nastave školovanje

NOVI SAD - U srednjim školama na području Vojvodine ove godine je planiran upis 25.820 učenika, od čega će oko 20.000 đaka biti upisano u stručne, oko 4.700 u gimnazije i više od 300 u umetničke škole. U odnosu na prošlu godinu, broj upisanih će biti nešto veći, a izmenjena je i struktura usmerenja. Tako je smanjen broj učenika u metalskoj struci, a povećan broj đaka u odeljenjima za talente.

"Prema Omnibus-zakonu, Pokrajina utvrđuje mrežu škola, donosi odluke o upisu i ostalim pitanjima iz oblasti školstva. Posao na pripremi upisa započet je praktično još prošlog leta, a konačna odluka doneta je posle konsultacija sa Tržištem rada, školama i lokalnim samoupravama, te Ministarstvom prosvete. Broj slobodnih mesta je utvrđen tako da se stvori mogućnost svima koji završavaju osmi razred u Vojvodini da nastave školovanje. Pošto nikad svi ne upisuju srednju školu, ostaće sigurno i nepopunjenih mesta", izjavio je pokrajinski sekretar za obrazovanje Zoltan Bunjik.

Prema planu rada, upis učenika koji žele da pohađaju odeljenja za talente biće obevljen 9. i 10. maja, a kraj idućeg meseca je predviđen za prijemne ispite u umetničkim školama, dok je redovan upis zakazan za 14. i 15 jun. Učenicima iz odeljenja za talente pokrajinske vlasti će obezbediti besplatan prevoz i, ako je potrebno, smeštaj u đačkim domovima.

R. K.


vesti po rubrikama

^Novi Sad

15:10h

Upis učenika u srednje škole u Vojvodini

15:42h

Sindikat Novog Sada nastavlja tradiciju: Uručene Prvomajske nagrade

15:50h

U dvorištu OŠ "Dušan Radović": Koncert za Milanu Stojanović

16:03h

Javno komunalno preduzeće uklanja divlje deponije

 FastCounter by LinkExchange