[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 24. 4. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gostovanje slavnog tenora u Beogradu pokrenulo polemike

Da li je Kareras
potreban JAT-u?

I ubuduće gala koncerti najvećih svetskih umetnika. Marketinški projekat - nov identitet i znak JAT-a, uz pomoć gosta

U emisiji "Kažiprst" na Radiju B92 gostovao je prekjuče Miroljub Rakočević, predsednik Unije letača JAT-a i tom prilikom je, iznoseći probleme našeg avio- prevoznika, između ostalog doslovno rekao:

- Ne može jedna kompanija koja je u recesiji da se pojavljuje kao donator i sponzor. Uskoro su dani JAT-a, gde u goste dolazi čuveni španski pevač Hose Kareras koji će za jedan nastup dobiti 140.000 američkih dolara. To je, u ovom vremenu, za jednu takvu kompaniju apsolutno bespotreban trošak!

Gospodin Ranđelović nije želeo da za "Glas" i dalje govori na ovu temu, osim što je još jednom postavio pitanje kako firma koja smanjuje plate za 20 odsto može da organizuje ovakav koncert?

O tome da li je trošak oko gostovanja Karerasa zaista bespotreban, odgovor smo potražili kod Branislava Novčića, pomoćnika generalnog direktora JAT-a koji je za "Glas" rekao:
- Prvo, JAT nije u recesiji, a podatak da je Karerasov honorar 140.000 dolara nije tačan. Koliko smo platili, nećemo nikom da se pravdamo. Reći ću vam da smo još prošle godine hteli da dovedemo Hosea Karerasa, ali je on bio zauzet. Ove godine smo uspeli i smatramo da to dugujemo našoj kulturi, Beogradu, putnicima, poslovnim partnerima... Siguran sam da će finansijski rezultat biti pozitivan kad se sve završi. Ovaj gala koncert biće nešto posebno, prisustvovaće predsednici brojnih svetskih avio kompanija, poslovni partneri iz sveta i naši putnici koji nam sve ove godine ukazuju poverenje. Svim dušebrižnicima poručujemo da će i oni moći da kupe karte! Mi znamo šta hoćemo i na tome radimo, a sve odluke donete su uz saglasnost Upravnog odbora i Kolegijuma. I još nešto sa Gala koncertima ćemo nastaviti i već radimo na programu za 2004. Videćete, biće to nešto još značajnije! Koncert u junu je ujedno i marketinški projekat, jer ćemo prezentovati naš novi znak i identitet, a Kareras će nam pomoći u tome!

Inače, vest da slavni operski umetnik Hose Kareras stiže uskoro u Beograd izazvala je oduševljenje i već sada je jasno da će tzv. plava sala (oko 3.680 sedišta) beogradskog Centra "Sava", 17. juna, sigurno biti mala da primi sve zainteresovane. Tako je uvek kada stižu velike zvezde. Beograđani još pamte dolazak Monserat Kabalje, koju je u dve večeri videlo 7.000 ljudi. Ovakvi koncerti šalju mnogo poruka, jedna od njih je da se ovde može slobodno doputovati, da smo okrenuti kulturi i volimo ono što i milioni drugih na planeti, ujedno su izvrstan marketinški potez organizatora. Biće to prilika da ovim gala nastupom JAT na najbolji način obeleži jubilej - 76 godina civilne avijacije i stogodišnjicu svetskog vazduhoplovstva.

B. Lijeskić


vesti po rubrikama

^kultura

15:40h

Gostovanje slavnog tenora u Beogradu pokrenulo polemike

15:49h

U Muzeju 21. oktobar od jeseni nova postavka

15:57h

U Klubu "Enter" u Novom Sadu

16:05h

Umetnici iz SCG na izložbi u Francuskoj

16:11h

Jugoslovenska knjiga zastupnik "Goddes&Grosset"

16:20h

"Kos i lisica" u Pozorištu mladih

16:29h

Posle krađe kopije na Festu, film Toda Hejnza konačno u bioskopima

16:35h

Retrospektivna izložba scenografa i kostimografa Miodraga

16:42h

Dvadeset filmova konkuriše za Zlatnu palmu

16:50h

Željko Lučić u Metropolitenu

16:57h

Premijera u pirotskom Narodnom pozorištu: "Glupaci" idu na "Joakima"

17:04h

Otvaranje izložbe "Ikone modernog doba"

      


FastCounter by LinkExchange