[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 27. 2. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Komšije ispred kuće porodice Strahinjić

Porodična tragedija u Šarbanovcu kod Bora

Ubio suprugu, pa sebe

Slaviša Strahinjić (45) posle svađe ispalio hitac iz "bokerice" u Mirjanu (41)

BOR/ZAJEČAR - U Šarbanovcu kod Bora pretprošle noći dogodila se porodična tragedija kada je posle žestoke svađe Slaviša Strahinjić (45) iz puške bokerice kalibra 12 mm, za koju je imao dozvolu, ubio suprugu Mirjanu (41) a onda izvršio samoubistvo.

Kada je na lice mesta stigla uviđajna ekipa iz Zaječara, na krevetu u porodičnoj kući Strahinjića pronašla je mrtvu Mirjanu sa prostrelnom ranom u desnom delu vrata i izlaznom ranom u predelu potiljka. Kraj kreveta nalazilo se telo Slaviše sa prostrelnom ranom u trbuhu. Motiv ubistva i samoubistva za sada je nepoznat.

Hice niko nije čuo

Jedna od komšinica Strahinjića priča da je kobnog dana bila kod njih u kući.
- Slaviša je bio tužan i pod dejstvom alkohola. Pitao me je da li hoću da popijem rakiju s njim, a kada je natočio, čašicu je iskapio na eks. Mira ga je pitala šta nije u redu. Ti ništa ne razumeš, odgovorio joj je Slaviša. Tada nisam slutila da će doći do tragedije, rekla je komšinica, koja nije želela da joj spominjemo ime.
- Drugi komšija kaže da mu je čudno što niko nije čuo pucnjavu.
- Ne znam šta je Slaviši ovo trebalo. Pre mesec dana ćerka im se porodila. Postao je deda i umesto da sve krene na bolje, eto kako se završilo.

Tragediju je otkrio šesnaestogodišnji sin Strahinjića koji se te noći vratio kasno kući i spavao je, kako je izjavio, u drugoj zgradi. On je čuo svađu između roditelja ali tome nije pridavao neki značaj. Ujutru ga je na mobilni telefon pozvao neki čovek, čiji je automobil popravljao njegov otac Slaviša. Pitao ga je da li je Slaviša to uradio, ali ga je mladić zamolio da zove kasnije, jer mu roditelji još spavaju, pošto su se tokom noći svađali.

Kako je sin video da iz kuće niko ne izlazi do podneva, otišao je da proveri šta se dešava. Onda je video mrtvu majku na krevetu, izleteo iz kuće, pozvao komšiju, nakon čega je alarmirana policija. U momentu ulaska u sobu nije video i telo oca, i sa komšijama je otišao da ga traži u polju. Tek kada je stigla istražna ekipa videli su da se i telo Slaviše nalazi u sobi.

Kako "Glas" nezvanično saznaje ubijena Mirjana Strahinjić bolovala je od raka i nalazila se u teškom zdravstvenom stanju.

U Boru je za juče bila zakazana obdukcija, nakon čega će se više znati o ovoj porodičnoj tragediji. Inače, Strahinjići osim sina imaju i kćerku koja je udata i živi u drugom domaćinstvu.

S. M. - LJ. T.


vesti po rubrikama

^hronika

18:39h

Kragujevac: Ocu monstrumu šest i po godina

18:47h

Kragujevac: Ubicama brata i sina osam i pet godina

18:55h

Odloženo suđenje lideru radikala po tužbi Stanka Subotića

19:04h

Advokat Dejana Milenkovića tvrdi: Bagzija terete za krađu kamiona

19:11h

Batić najavio: Inspekcija u četvrtom sudu

19:24h

Porodična tragedija u Šarbanovcu kod Bora

19:32h

Suđenje Vidovitoj Zorki za prevare, oštećeni tvrde: "Lečila" nožem i makazama

      


FastCounter by LinkExchange