[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 27. 2. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle poternice za Dejanom Milenkovićem, njegov advokat tvrdi

Bagzija terete za krađu kamiona

Vlasnik spornog "mercedesa" tvrdi da to nije njegov kamion i da mu je ukradena lična karta. Drama prilikom razoružavanja Ćinđićevog obezbeđenja u beogradskoj policiji. Bagzi neće u policiju ,ali hoće u sud,kaže advokat

BEOGRAD - Za Dejanom Milenkovićem Bagzijem, raspisana je poternica zbog krivičnog dela "oduzimanje vozila" - izjavio je za "Glas" njegov advokat Miodrag Gligorijević.

Milenković se tereti za krađu kamiona "mercedes" kojim je u petak na autoputu kod hale "Limes" presekao put koloni u kojoj je bio premijer Zoran Đinđić.

Gligorijević navodi da je potpuno nelogično da se neko tereti za oduzimanje vozila, čija krađa nije prijavljena. "Milenković se tereti za oduzimanje vozila od nepoznate osobe, budući da je čovek iz Ečke, na koga je prijavnjen kamion, izjavio da to nije njegovo vozilo, da mu je nedavno ukradena lična karta, da nikada nije video Milenkovića niti bio na auto-pijaci u Bubanj potoku"- rekao je Gligorijević.

On je demantovao da je njegov klijent u bekstvu i naveo da se čuo s Milenkovićem koji mu je rekao da ne želi da ponovo daje izjave u policiji, već da će se jedino odazvati pozivu suda. Inspektori beogradskog SUP-a prekjuče su, nakon što je Milenković pušten iz pritvora, pokušali da ga uhapse zbog dopune krivične prijave.

26. Feb 2003 23:02 (GMT+01:00)

Ipak atentat?
BEOGRAD (Beta) - U istrazi povodom incidenta sa kolonom vozila u kojoj je bio i premijer Srbije Zoran Đinđić, pojavili su se novi nalazi koji osnažuju pretpostavke da je reč o pokušaju atentata, rekli su agenciji Beta izvori bliski istrazi.
Betini sagovornici navode da je pronađen kamion veće nosivosti, koji je, pored manjeg kamiona koji je 21. februara izazvao incident, takođe trebalo da učestvuje u akciji. Postoje i podaci da je kretanje premijera Đinđića bilo praćeno tog dana, rekli su izvori Bete.

On nije pronađen kod kuće, gde mu je ostavljen poziv da se kao osumnjičeni za oduzimanje vozila javi šefu Kriminalističke službe OUP Zemun. Budući da se Milenković nije odazvao pozivu, za njim je raspisana poternica.

Afera oko Bagzija se na ovaj način nastavlja, iako je čitav slučaj, od policijskih saopštenja po do Milenkovićevih izjava, pun kontardiktornosti. Osim Milenkovića u SUP-u su saslušani i Đinđićevi pratioci, oko čijeg je razoružavanja, u beogradskoj policiji, izbila prava drama ,budući da prvo nisu želeli da predaju službene pištolje .

U pojedinim medijima, četiri dana posle incidenta objavljena je izjava neimenovanog Đinđićevog pratioca, koji tvrdi da je sudar kod Limesa izbegnut za milimetar, da je Milenković direktno "nišanio" premijerov automobil i da mu je bila namera da ih natera da izađu iz automobila, kako bi bili laka meta za strelce sa "kalašnjikovim".

Ukoliko su ovi navodi tačni, policija je na osnovu izjava svedoka, čak i bez materijalnih dokaza, koji podrazumavaju tragove kočenja, mogla Milenkovića da osumnjiči za ugrožavanje bezbednosti i protiv njega podnese krivičnu prijavu, saznaje "Glas" u saobraćajnoj policiji. Na taj način, njemu bi mogao da bude određen jednomesečni pritvor a policija bi kupila vreme da slučaj "rasvetli u potpunosti" i utvrdi da li je Milenković pokušao ubistvo premijera.

T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

18:39h

Kragujevac: Ocu monstrumu šest i po godina

18:47h

Kragujevac: Ubicama brata i sina osam i pet godina

18:55h

Odloženo suđenje lideru radikala po tužbi Stanka Subotića

19:04h

Advokat Dejana Milenkovića tvrdi: Bagzija terete za krađu kamiona

19:11h

Batić najavio: Inspekcija u četvrtom sudu

19:24h

Porodična tragedija u Šarbanovcu kod Bora

19:32h

Suđenje Vidovitoj Zorki za prevare, oštećeni tvrde: "Lečila" nožem i makazama

      


FastCounter by LinkExchange