[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 27. 2. 2003.

 
 
 

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Kragujevcu osuđeni Milan (45) i Đorđe Županjac (70)

Ubicama brata i sina osam i pet godina

KRAGUJEVAC - Policajac Milan Županjac (45) i njegov otac Đorđe (70), rodom iz Peći, sa privremenim boravkom u Kragujevcu, osuđeni su na osam, odnosno pet godina zatvora za ubistvo u saizvršilaštvu brata, odnosno sina, Miloša Županjca (39). Ubistvo se dogodilo 8. marta prošle godine u Krfskoj ulici 17 a, u naselju Uglješnica.

Tog dana, Miloš se u popodnevnim satima posvađao sa ocem Đorđem, majkom Persom i bratancem Darkom. Roditelje je gađao pivskom flašom i pretio da će ih pobiti. Bio je sklon piću, kaže sudija Aleksandar Blanuša, pa ga je porodica prijavila policiji. Miloš je istog popodneva priveden na saslušanje u stanicu policije. Oko 20,40 časova vratio se pred kuću gde je živeo sa sinom, roditeljima, bratom i njegovom porodicom.

Videvši Miloša, Milan nije dozvolio bratu da uđe. Kad je ovaj krenuo u kuću, sa udaljenosti od osamdesetak centimetara, Milan je iz službenog pištolja ZC 99 isplatio tri hica u pravcu brata. Dva su ga pogodila u grudi a jedan u vrat. Odmah potom, iz kuće je izašao i otac Đorđe i iz "tetejca" kalibra 7,62 mm ispalio jedan hitac prema sinu koji je još uvek bio na nogama i pogodio ga u desnu ruku. Miloš je preminuo u dvorištu.

U svojoj odbrani Milan se branio da je ubio brata u strahu, jer je ovaj i ranije tukao roditelje. "Mislio sam", rekao je Milan, "ako mene prođe, pobiće sve u kući". Otac Đorđe dohvatio se pištolja, kako je sam rekao, jer nije video šta se desilo, a čuvši pucnje, pomislio je da je Miloš ubio Milana. Đorđe je tvrdio da je Miloš bio sklon nasilju. Kad je izašao, video je Miloša kako stoji i pucao u njega.

B. K. - D. A.


vesti po rubrikama

^hronika

18:39h

Kragujevac: Ocu monstrumu šest i po godina

18:47h

Kragujevac: Ubicama brata i sina osam i pet godina

18:55h

Odloženo suđenje lideru radikala po tužbi Stanka Subotića

19:04h

Advokat Dejana Milenkovića tvrdi: Bagzija terete za krađu kamiona

19:11h

Batić najavio: Inspekcija u četvrtom sudu

19:24h

Porodična tragedija u Šarbanovcu kod Bora

19:32h

Suđenje Vidovitoj Zorki za prevare, oštećeni tvrde: "Lečila" nožem i makazama

      


FastCounter by LinkExchange