[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 22. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Organizovano odvoženje smeće i iz sela

Čista sela uslov za ulazak u EU

SREMSKA MITROVICA - Problem smeća u selima sremskomitrovačke opštine poslednjih godina poprima alarmantne dimenzije. Meštani zbog nepostojanja deponija bacaju smeće po atarima gde ko stigne tako da ovom delu sremske ravnice preti prava ekološka katastrofa.

" Organizovano odnošenje smeća iz seoskih sredina je neophodno iz dva razloga. Prvenstveno zbog nas samih ali i zbog toga što je to i jedan od bitnih uslova za ulazak u Evropsku Uniju. Bolje je to blagovremeno uraditi sada nego čekati poslednji trenutak jer će nas to tada sasvim sigurno mnogo više koštati. Zato pregovaramo sa predstavnicima seoskih mesnih zajednica da "Komunalije" organizovano urade taj posao" - navodi direktor mitrovačkih komunalaca Saša Mitrović.

Sremska sela su podeljena po zonama tako da se u prvoj nalaze Šišatovac, Ležimir, Manđelos, Grgurevci, Šuljam, Veliki Radinci, Bešenovo i Bešenovački Prnjavor. Druga zona obuhvata Čalmu, Divoš i Staru Bingulu, treća Martince, Bosut i Sremsku Raču, četvrta Šašince i Jarak, dok su u petoj zoni sela u mačvanskom delu opštine.

Početkom marta znaće se raspoloženje seoskog stanovništva, mada je za očekivati da se sva sela izjasne pozitivno, jer to pre svega rešava problem u njihovom okruženju. Smeće bi se iz sela odvozilo dva puta mesečno po ceni od 70 dinara po domaćinstvu, s tim da pet odsto najsiromašnijih domaćinstava ovu uslugu neće morati da plaća.

Naš uslov je da naplata bude najmanje 75 odsto od fakturisanog iznosa, a u toku su i pregovori da finansijski bolje stojeća sela iz sopstvenog budžeta delimično učestvuju u plaćanju ove usluge" - kaže Mitrović.

N. Nikšić


vesti po rubrikama

^Vojvodina

16:30h

Sremska Mitrovica: Čista sela uslov za ulazak u EU

      


FastCounter by LinkExchange