[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 22. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Haško tužilaštvo dovelo u sumnju tvrdnje sopstvenog svedoka

Kapetan Dragan promenio iskaz

HAG (Beta) - Tužilaštvo Haškog tribunala juče je pokušalo da dokaže da je svedok optužbe Dragan Vasiljković bitno promenio iskaz u nastupu pred Sudom u odnosu na izjave je koje prvobitno dao istražiteljima Tužilaštva.

Vasiljković je, poslednjeg dana svedočenja protiv Slobodana Miloševića, istakao da su izjave koje je dao tužiocima Tribunala, a potom ih i potpisao, nepotpune, i da u trenutku kada ih je davao nije bio svestan konteksta u kome će biti upotrebljene, tako da tada nije našao za shodno da pruži dodatna objašnjenja.

Knindže nisu imale veze sa SDB Srbije

Dragan Vasiljković, poznatiji kao kapetan- Dragan, izjavio je juče da jedinica koju je početkom devedesetih godine formirao u tadašnjoj RSK, u Hrvatskoj, nije imala nikakve veze sa SDB Srbije. On je istakao je da je jedina veza njegovih "knindži" sa SDB Srbije bila što su neki od pripadnika te jedinice kasnije postali članovi elitne formacije MUP-a Srbije, JSO. On je rekao da ne veruje da je iko od pripadnika JSO počinio ratne zločine.

Tužilac Dermot Grum je podsetio Vasiljkovića da je istražiteljima svojevremeno rekao da je napustio Krajinu po želji Slobodana Miloševića, a juče je rekao da je otišao na insistiranje tadašnjeg lidera krajinskih Srba Milana Babića. Vasiljković, takođe, na početku svedočenja, komentarišući snimak smotre JSO MUP-a Srbije u Kuli, nije imao zamerke na govor tadašnjeg komandanta jedinice Franka Simatovića.

Međutim, juče je, ocenio da je ta smotra bila "predstava" za predsednika, i da je Simatović govoreći o angažmanu te jedinice u Bosni i Hrvatskoj "hteo samo da impresionira publiku". Vasiljković je priznao i da je preksinoć telefonom razgovarao sa Simatovićem, ali je istakao da nisu diskutovali o filmu koje je Tužilaštvo ponudilo kao dokaz protiv Miloševića.


vesti po rubrikama

^politika

17:20h

Mihajlovićeva lakoća obećanja

17:30h

Analitičari smatraju da odlaskom Šešelja u Hag neće opasti rejting SRS

17:45h

Haško tužilaštvo vodi istragu protiv četrdesetak osoba

17:55h

Vojislav Šešelj spreman za Hag: Svedočiću protiv Đinđića i Čovića

18:00h

Haško tužilaštvo dovelo u sumnju tvrdnje sopstvenog svedoka

18:10h

Šider obećao Mićunoviću: Bez dodatnih uslova za SE

18:15h

Gordana Čomić optimista oko usvajanja novog ustava

18:20h

Kongres Nove demokratije 8. marta

19:05h

Sudsko veće u Hagu odlučilo: U četvrtak presuda Biljani Plavšić

19:15h

Vojislav Koštunica poručio: Nastavljam borbu

      


FastCounter by LinkExchange