[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 22. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bivši radnici blokirali preduzeće

Zarobili mašine

SVRLJIG - Od preksinoć je krug Trikotaže "Maja" u Svrljigu pod opsadom osamdesetak radnika, koji ne dozvoljavaju vlasnicima "VM tekstila", mešovitog nemačko-srpskog preduzeća iz Čačka, koje je u prostorijama "Maje" radilo godinu dana, da odvezu mašine, pošto od početka ove godine ne rade.

"Osamdesetak bivših radnika "VM tekstila" ne dozvoljavaju da vlasnici odvezu mašine dok im ne isplate zarade za novembar i decembar prošle godine. Bivši radnici su ranije podneli tužbe za prinudnu naplatu, a juče su od Opštinskog suda u Svrljigu zatražili i meru zabrane otuđenja mašina, kako bi njihovom plenidbom i prodajom naplatili svoja potraživanja", izjavio je za naš list Momir Ćirić, sekretar SO Svrljig.

Privremenu meru zabrane otuđenja mašina, kod Trgovinskog suda u Nišu zatražilo je i preduzeće "Maja", jer im "VM tekstil" duguje oko 10 hiljada evra na ime zakupnine za godinu dana.

Juče nismo mogli da stupimo u kontakt sa predstavnicima "VM tekstila", jer se niko nije javljao na dva telefonska broja. Međutim, oni su ranije, na jednom od sastanaka u SO Svrljig izjavili da su njihova ulaganja u objekte "Maje" daleko veća od iznosa dogovorene zakupnine poslovnog prostora.

Kako saznajemo, vlasnici "VM tekstila" su nameravali da svoje mašine odvezu pod okriljem noći, ali su bivši radnici to saznali i okupili se ispred fabričkog kruga ne dozvoljavajući pristup velikom kamionu koji je čekao na utovar.

- Očekujemo da će se ovaj problem prevazići, na taj način što će predstavnici ovog preduzeća izmiriti svoje obaveze prema radnicima i "Maji", izjavio je za Glas javnosti Aleksandar Batanjac, predsednik IO SO Svrljig.

D. P.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

16:01h

Svrljig: Bivši radnici Trikotaže "Maja" blokirali preduzeće

16:09h

Predsednik ASNS juče u Zaječaru izjavila: Novi metodi borbe

16:17h

Potvrđeno besnilo u Aleksincu

16:24h

Završeni pregovori oko formiranja novog IO SO Pirot

      


FastCounter by LinkExchange