[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Ponedeljak, 17. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Da li će Vojislav Šešelj, po odlasku u Hag, nedostajati poslanicima

Nervirao nas je, ali i zasmejavao

Pelević: Povlačim tužbe protiv njega. Anđelković: Oštar i duhovit poslanik sigurno će nedostajati. Stjepić: Ne verujem da će se osetiti njegovo neprisustvo jer, kakav šef - takva stranka

BEOGRAD - Jednima će nedostajati njegove upadice, optužbe, ekscesi, drugi se raduju što ga više neće videti u skupštinskim klupama, verovatno pribojavajući se njegove "oštre reči", treći "tuguju" jer neće biti onoga ko ih zasmejava.

Često osporavan i hvaljen, "optuživan" i "oslobađan", često citiran i demantovan, svakako, odsustvo Vojislava Šešelja, lidera Srpske radikalne stranke, koji se sprema da 24. februara, otputuje u Hag, osetiće se, kako u Skupštini Srbije, tako i parlamentu državne zajednice.

Bolje kao Šešelj, nego ćutolog

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, kaže da će sigurno više Đinđiću nego njemu nedostajati Šešeljevo prisustvo.
- Nikada nisam imao konflikte sa njim. Niti mi je bila privilegija da sedim sa njim u skupštinskim klupama, niti će mi nedostajati - navodi on. U svakom slučaju, bolje je da poslanik bude kao Šešelj, nego ćutolog.

Komične scene

Zbog njegovog nastupa sednice Skupštine vrlo često su prekidane. Scena kada je obezbeđenje iznosilo Šešelja iz republičkog parlamenta ostaće svakako upamćena samo kao jedna u nizu komičnih situacija, koje su se dešavale "zahvaljujući" radikalima. Takođe, ostalo je i zabeleženo polivanje vodom predsednika Skupštine Nataše Mićić, a glavni akter tog događaja bila je Nataša Jovanović, iz SRS. Njegovim odlaskom u Hag narodu će, kako reče jedan od poslanika, svakako nedostajati zabava i "cirkuske" predstave.

Borislav Pelević, predsednik SSJ, koji je često bio na Šešeljevoj "meti", iako kaže da mu nije bilo zabavno, jer je lider radikala koristio svaku priliku da ga napadne, ipak, na neki način, solidarisaće se sa njim.
- Zbog toga što ide u Hag, povući ću tužbu protiv njega. Zbog njegovih napada majka mi je doživela srčani napad, ali, uprkos tome, tužbu protiv njega povlačim, kao i stranka i Dragan Marković Palma - rekao je Pelević.

Zoran Anđelković, istaknuti funkcioner SPS, kaže da će mu Šešelj ipak nedostajati.
- Malo je poslanika koji mogu da zadrže pažnju, kako gledalaca, tako i samih poslanika. Šešelj je jedan od retkih koji je to mogao. Bio je oštar i duhovit, a naravno, takav poslanik će sigurno nedostajati - objašnjava Anđelković. On navodi da je svaki Šešeljev potez u Skupštini bio promišljen, "iako smo mi govorili da to što čini je štetno ili ružno" to je bilo zbog medijske pažnje i u korist njegove stranke.

Živojin Stjepić, potpredsednik DHSS ne veruje da će se neprisustvo vođe SRS osetiti u Skupštini.
- Radikali će nastaviti da se ponašaju kao što su se ponašali i ne verujem da će u tom smislu faliti Šešelj, iako je često bio predvodnik svega što su radili u parlamentu - obrazlaže Stjepić, uz konstataciju "kakav šef - takva i stranka" .

Predsednik radikala apsolutno neće nedostajati ni Srđanu Sikimiću, poslaniku DA.
- Za mene direktno nije predstavljao nikakvu smetnju, iako je često zloupotrebljavao ovlašćenja u Skupštini i odvlačio pažnju za govornicom. Definitivno to je stranka koja mora biti lustrirana, kao i SPS i JUL, jer srpska politička scena i ova država moraju da se stabilizuju. Nažalost, SRS je učesnik u razbijanju svega dobrog u ovoj zemlji i uopšte mi neće nedostajati - zaključuje on.

Nebojša Leković, iz ND tvrdi da je Šešelj u parlamentu izneo mnogo prostakluka i manira koji su svojstveni ulici, te da im sa te strane neće nedostajati, uz napomenu da "ipak ne voli da iko od naših ljudi ode u Hag".

D. Gavrilović


vesti po rubrikama

^politika

17:20h

Da li će Vojislav Šešelj, po odlasku u Hag, nedostajati poslanicima

17:35h

Šešelj stavlja na probu Zakon o saradnji s Haškim tribunalom

17:40h

Za konstituisanje organa zajednice potrebno mesec dana

17:50h

Karla del Ponte u Beogradu i Podgorici

18:05h

Milošević i danas ispituje Vasiljevića

18:15h

Venecijanska komisija ponudila pomoć oko ustava Srbije

18:25h

Protić sumnja u brz dogovor o novom ustavu

18:40h

Kasa o osnovnom zakonu Vojvodine

18:50h

Prestolonaslednik o budućnosti Srbije: Ustavna monarhija najbolje rešenje

19:05h

Kako Čović vidi Štajnerov rad: Dobar marketing ali bez rezultata

      


FastCounter by LinkExchange