[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uhašene 33 osobe zbog umešanosti u proizvodnju sintetičkih narkotika

Fabrika droge pored groblja

Laboratorije otkrivene u Vrčinu, Novoj Pazovi, Ugrinovcima, Krnješevcima i Šimanovcima

SREMSKA MITROVICA - Policija je uhapsila trideset tri osobe koje su umešane u proizvodnju sintetičkih droga u nekoliko laboratorija, koje su otkrivene u Vrčinu, Novoj Pazovi, Ugrinovcima, Krnješevcima i Šimanovcima. Istražni sudija, juče je saslušao šestoro osumnjičenih, čija imena nisu saopštena, a kako "Glas" saznaje, privedena je i osoba za koju se pretpostavlja da je glavni organizator "biznisa", koja je inače, pre mesec dana u policiji bila zadržana 48 sati, zbog sumnje da je učestvovala u pucnjavi, u Beogradu.

Održavao mašine

Advokat Bosiljka Đukić, koja brani jednog od uhapšenih, tvrdi da se njen branjenik nije bavio proizvodnjom droge, već da je u fabrici u Vrčinu radio na održavanju mašina. On je preksinoć saslušan u SUP-u.

D. Ć.

Prema nezvaničnim podacima, u Novoj Pazovi, gde su u utorak otkrivene dve fabrike droge, u objektu privatnog preduzeća "MITEA" i u kući, u blizini groblja, uhapšeni su izvesni Korni, Tišma, Hajrović i Miljanović, koji su registrovani narkomani i dileri.

U akciji, koja je započeta po dojavi američke agencije za borbu protiv natkotika (DEA), policija je otkrila nekoliko fabrika i zaplenila drogu vrednu više od 100.000 evra. Proteklog vikenda, otkrivena je laboratorija u Vrčinu, gde je nađeno 4.310,39 grama amfetaminosulfata i 12.348 tableta amfetamina, a daljom akcijom otkrivene su i ostale.

U Šimanovcima, droga se proizvodila u zgradi preduzeća, u čijim magacinima su pronađene velike količine supstanci za proizvodnju. Meštani Šimanovaca rekli su za "Glas" da je policija privela nekoliko radnika te firme. Oni navode i da se po selu odavno pričalo da se u tom pogonu proizvodi droga, a razlog za ovakvu sumnju bio je da tu nisu radili meštani, već ljudi sa strane.

Za sada nije poznato kada su ove fabrike počele sa radom, ali se pretpostavlja da se sintetička droga, bez problema, ovde proizvodila nekoliko meseci. Sa tek otkrivenim laboratorijama, po mišljenju javnosti, u vezi je i slučaj od prošle jeseni, kada je u jednoj kući u Inđiji, pronađeno 6.000 tableta "ekstazija", u vrednosti 100.000 evra.

N. N.


vesti po rubrikama

^hronika

18:48h

Uhašene 33 osobe zbog umešanosti u proizvodnju sintetičkih narkotika

18:54h

Sopot: Suprugu silovao i terao na blud

19:01h

Oproštajno pismo otkrilo motiv zločina u Glediću

19:09h

Na surčinskom aerodromu uhapšen Argentinac

23:16h

Sinoć u Novom Pazaru: Poginulo dvoje, povređeno 10

23:27h

Đinđić najavio: Istraga o slučaju Buha

      


FastCounter by LinkExchange