[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nakon izjašnjavanja radnika

Okončan štrajk u RTB

BOR - Štrajkački odbor Topionice i rafinacije bakra (TIR), pri RTB-u Bor, doneo je, nakon izjašnjavanja radnika po sindikalnim podružnicama tog preduzeća, odluku o okončanju 16-todnevne obustave rada. U saopštenju, koje je dostavljeno medijima, navodi se da su dva zahteva, koja se odnose na redovnost isplate zarada i smenu direktora TIR-a, ispunjena.

Što se tiče zahteva za jasnom perspektivom RTB-a, koju je trebalo da nam predoče republički premijer Zoran Đinđić i resorni ministri, smatramo da se u taj posao moraju uključiti i druga preduzeća koja posluju u sastavu Kombinata bakra, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsednik Samostalnog sindikata TIR-a Dejan Pavlović.

Kritike

Zaposlene u Kombinatu bakra vode sindikalci koji su protekle dve godine radili po nalogu poslovodstva tog preduzeća. Oni su potpisali sraman sporazum o otpuštanju 5.000 radnika, označenih kao tehnološki višak, a sada se ponovo pojavljuju kao borci za prava zaposlenih, smatra Nebojša Popović, predsednik OO SPO-a.
"Ako se radi o neiskustvu ili neznanju, to možemo da razumemo, ali ne i da opravdamo. Ali, ako se radi o ličnim ambicijama i zlonamernostima, to onda nikako ne može biti dobro. Principijelnost prepoznajemo jedino kod predsednika VSS Bora Dragiše Trujkića", navodi se u saopštenju Nove demokratije - Pokreta za Bor.

Dragiša Trujkić, predsednik VSSO Bor, kazao je novinarima da je, prema njegovim saznanjima, Predlog zakona o koncesijama ušao u skupštinsku proceduru, što ima veliki značaj za ovaj region, čija se privreda, u najvećoj meri, oslanja na rudarstvo i metalurgiju.

- Na sastancima sindikata planirali smi i radikalnije akcije ukoliko se radničkim zahtevima ne udovolji. Jedan od predloženih načina sindikalne borbe bio je i najavljeni "marš gladnih" do Beograda, ali se razmišljalo i o soluciji da se radnici RTB-a zatvore u rudarska okna, gde bi ostali do konačnog ispunjenja svih zahteva, kazao je Trujkić.

Lj. Trifunović


vesti po rubrikama

^društvo

16:15h

Na promenu imena računa i Sindikat Jugoslavije

16:22h

Okončan štrajk u RTB

16:30h

Bivši direktor EDB i dalje na slobodi

16:38h

Administrativni odbor razmrsio višemesečne sporove

16:44h

Ministarstvo za nacionalne manjine očekuje promena imena i nadležnosti

16:50h

Od 16.000 državnih stanova novoj državi ostalo oko 500

16:57h

Drakonske kazne za prodaju duvana maloletnicima

17:02h

Kurs na Matematičkom fakultetu za one kojima je matematika bauk

17:09h

Novi zakon o penzijama krajem meseca

17:16h

Nadležnosti Suda Srbije i Crne Gore po Ustavnoj povelji

23:12h

Sindikat "Kolubare" traži hitan prijem kod Đinđića i smenu rukovodstva

      


FastCounter by LinkExchange