[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kako su u Starom gradu trošili prošle godine

Novac za škole, klinike...

Na jučerašnjoj sednici Izvršnog odbora Skupštine opštine Star i grad usvojen je budžet za prvo tromesečje a to je suma od 89 miliona dinara planiranih izdataka.

Povodom već utrošenih sredstava za proteklu godinu, Nebojša Bakarec, predsednik IO Stari grad, rekao je da je deo sredstva potrošen za uređenje i održavanje javnih površina, zatim oko tri miliona dinara za postavljanje pontona na Dunavu i održavanje i uređenje zelenih površina i parkova.

Planirana sredstva od 25 miliona dinara potrošena su na uređenje fasada na zdanja u Ulici Obilićev venac, brojevi 8, 10, 19, 22 i 24. Takođe su uložena sredstva u objekte javnih službi i uprave, i to u: OŠ "Vuk Karadžić" 234 miliona dinara, OŠ za zaštitu vida "Dragan Kovačević" oko pet miliona dinara, OŠ "Braća Baruh" 180 hiljada dinara, OŠ" Stari grad" oko 900 hiljada dinara, Pravnobirotehnička škola "9. Maj" oko pet miliona dinara, Trgovačka škola oko pet miliona dinara, Prva beogradska gimnazija oko šest miliona dinara i ETŠ " Nikola Tesla" 14 miliona dinara.

Pomoć

Na prethodnoj sednici IO SO Stari grad poslanici su jednoglasno odlučili da daju pomoć porodici Đorđević - 60 hiljada dinara, vrtiću "Venčić" - 13 hiljada dinara i karate klubu "Musaši" - 32 hiljade dinara. Takođe IO SO Stari grad je odobrio besplatno korišćenje velike sale sa holom SO Stari grad Centru za slobodne izbore i demokratiju i Demokratskoj stranci Srbije, dok je za NIP "Obrazovni informator" i RTV "B 92" odobreno korišćenje velike sale sa holom SO Stari grad, uz plaćanje naknade, po satu, korišćenja zimi - pet hiljada dinara. Srpskom pokretu obnove odobreno je besplatno korišćenje prostorija Opštinske uprave izvan njenog sedišta na godinu dana i to u Dubrovačkoj 8., Zmaja od Noćaja 9., Maršala Birjuzova 58., Terazije 45. i Cetinjska 32.

U opremu javnih službi, i to u Univerzitetsku Dečju kliniku potrošeno je 300 hiljada dinara, Institut za majku i dete dobio je 120 hiljada dinara, Dom zdravlja Stari grad 21 hiljadu dinara, na ostalu opremu za zdravstvene stanice Doma zdravlja oko 550 hiljada dinara, ULUS paviljon "Cvijeta Zuzorić" 160 hiljada dinara, Opštinska uprava Stari grad oko 11 miliona dinara, i to na računarsku opremu, klima uređaje, nameštaj i telefone.

Vojnom odseku Palilula IO Stari grad odobrio je besplatno korišćenje velike sale sa holom SO Stari grad u sredu, 26. februara radi ispraćaja regruta na služenje vojnog roka.

Povodom obraćanja muzičke škole "Stanković" i "Mokranjac" u vezi sa mogućim iseljenjem tih škola iz zgrade u Dečanskoj broj 6. IO SO Stari grad istakao je da preseljenje navedenih škola ne bi bilo u interesu đaka, roditelja, nastavnika i opštine. Razlozi za ovakav stav su pre svega tradicija i dugi ugled obe škole, a većina đaka obe škole dolazi sa teritorije centralnog dela Beograda.

Zgrada u Dečanskoj broj 6. je dovedena u odlično stanje, upravo zbog prisustva te dve škole u njoj. Urađeni su prilaz i okolina škole, enterijer i posebno koncertna sala, koja se smatra drugom najkvalitetnijom salom posle sale "Kolarac". Sredstva je ulagala i opština, neposredno, ali je i posredovala pri dodeli sredstava Evropske unije.

O. Slavković


vesti po rubrikama

^Beograd

20:12h

Sneg ovog puta nije neprijatno iznenadio komunalce i GSP

20:19h

U Beogradu sve više obolelih od infekcija disajnih organa

20:26h

Kako su u Starom gradu trošili prošle godine

20:33h

Gradski časovnici u rukama privatnih preduzeća

20:41h

U Mladenovcu počela seča struje neplatišama

20:48h

Nezadovoljstvo građana Mirijeva: Protiv postrojenja blizu naselja

20:55h

Gradonačelnica posetila škole jahanja i stripa

21:02h

Radnici "Zelenila" čiste sneg i spremaju se za proleće

21:10h

Produžen rok za plaćanje komunalija

21:17h

Protest zbog uklanjanja kioska u Paliluli

21:24h

Incident na trolejbuskoj liniji GSP-a

21:32h

Pančevo: Ligaši prešli u KV

      


FastCounter by LinkExchange