[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 7. 2. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sneg ovog puta nije neprijatno iznenadio komunalce i GSP

Mašinama protiv nanosa

Putari i prevoznici u punom sastavu protiv nevremena

Naučivši važnu lekciju koju im je očitao prošlomesečni sneg beogradski putari i prevoznici su se očigledno mnogo bolje pripremili i zbili redove, spremno dočekavši nove padavine. Pa je tako sneg koji je juče skoro ceo dan padao, građanima ovog puta doneo samo radost.

Problema sa snegom i ledom na prestoničkim ulicama uglavnom nije bilo, barem što se "Beograd puta" tiče. Sve ekipe ovog preduzeća, tačnije njih 63 za područje grada i 20 za vangradske intervencije, učinile su ulice glavnog grada juče prohodnim i bezbednim. Manjih problema, tj. nešto sporijeg kretanja vozila, po kazivanju ljudi iz dežurne službe "Beograd puta", bilo je zbog smetova na jednoj deonici puta Železnik- Sremčica.

Međutim i taj problem je po njihovim uveravanjima brzo rešen, pa je tvrdnja da su prestoničke saobraćajnice u potpunosti očišćene, već ranih popodnevnih sati dobila i svoju potvrdu na terenu. Na radost svih, očišćenim ulicama lako su i bez nekih poteškoća jezdila i vozila GSP-a.

Jutarnji "špic" je prema kazivanju dispečera iz istoimene službe GSP-a ispratilo 780 njihovih vozila. Dok je u rane večernje sate zbog smanjene potrebe za njihovim prisustvom, taj broj smanjen na 500.

Potvrđujući navode putara, dispečeri GSP-a, su istakli da je manjih problema bilo samo na linijama koje saobraćaju od Železnika ka Sremčici, dok su problemi sa smrzavanjem instalacija, koji su do skora mnogo jada zadavali njihovim vozilima, ovog puta izostali.
- Treba naglasiti da je ovo trenutno stanje. Sneg kao što vidite i dalje pada i ako se tako nastavi tokom celog popodneva i noći moguće je da sve poprimi drugačije, mnogo gore obličje.

U želji da zaokružimo komunalnu celinu, obratili smo se i nadležnima iz dežurne službe JKP "Gradska čistoća". Očigledno zadovoljan situacijom na terenu, raspoloženi rukovodilac kratko je prokomentarisao.
- Sve je u najboljem redu. Svako je odradio svoj deo posla i mi nemamo nikakvih problema ili pritužbi. Kretala se nešto brže ili sporije naša vozila zasad stižu do svojih ciljeva.

Kao što dispečer GSP-a kaza, sve navedeno odslikava samo trenutno stanje stvari. Sneg ne jenjava i borba se nastavlja. Zasad je čovek u prednosti, a da li će tako i ostati pokazaće novo jutro.

M. Medenica


vesti po rubrikama

^Beograd

20:12h

Sneg ovog puta nije neprijatno iznenadio komunalce i GSP

20:19h

U Beogradu sve više obolelih od infekcija disajnih organa

20:26h

Kako su u Starom gradu trošili prošle godine

20:33h

Gradski časovnici u rukama privatnih preduzeća

20:41h

U Mladenovcu počela seča struje neplatišama

20:48h

Nezadovoljstvo građana Mirijeva: Protiv postrojenja blizu naselja

20:55h

Gradonačelnica posetila škole jahanja i stripa

21:02h

Radnici "Zelenila" čiste sneg i spremaju se za proleće

21:10h

Produžen rok za plaćanje komunalija

21:17h

Protest zbog uklanjanja kioska u Paliluli

21:24h

Incident na trolejbuskoj liniji GSP-a

21:32h

Pančevo: Ligaši prešli u KV

      


FastCounter by LinkExchange