[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 18.01. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Elektrodistribucija reprogramira privredi dugove

Poček do pet godina

LESKOVAC - Leskovačka Elektrodistribucija sačinila je poseban program kojim je predviđeno da se, uz određene uslove, isplata dugova privrede odloži na rok od jedne do pet godina. Javna komunalna preduzeća i privreda Jablaničkog okruga za struju duguju više od 202 miliona dinara a ima organizacija koje svoje obaveze poslednjih godina uopšte ne izmiruju.

Na sastanku kod načelnika Okruga, uz prisustvo predstavnika Elektrodistribucije i rukovodstva lokalnih samouprava osam opština, zaključeno je da su ovdašnjoj privredi neophodne ovakve olakšice zbog njenog izuzetnog teškog položaja. U većini preduzeća kapaciteti se koriste sa jedva 20 odsto, a zarade su veoma niske ili se uopšte ne isplaćuju.

Međutim, pored dobre volje koju je Elektrodistribucija pokazala za probleme privrede, njoj je zamereno što nije ispoštovala odluku Vlade Srbije od 1. jula prošle godine, da budžetskim korisnicima neobračunava potrošnju iz takozvane crvene zone po uvećanoj tarifi. Osim toga, sporne su i kamate koje višestruko uvećavaju osnovna dugovanja.

M. J.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

14:40h

Leskovac: Elektrodistribucija reprogramira privredi dugove

14:48h

Zaječar: Dogovor o isplati otpremnina

14:52h

Akcija Smučarskog kluba "Niš" za najmlađe: Svi na sneg

      


FastCounter by LinkExchange