[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 15.01. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Episkop Pahomije negira sve optužbe za bludne radnje

Dečaci naterani da lažno svedoče

Direktor Novina Vranjskih radi po nalogu OVK i OVPMB, tvrdi episkop

BEOGRAD (Beta) - Episkop vranjski Pahomije odbaci je juče optužbe da je seksualno uznemiravao trojicu dečaka i naveo da su te optužbe protiv njega izmislili advokat Aleksandar Stojković i albanski lobi na jugu Srbije.

Ništa od onoga što su napisale Novine Vranjske nije tačno. Te novine su napisale optužbu, izvele navodne dokaze, presudile i na prvoj strani objavile poternicu za mnom, ističe se u saopštenju episkopa Pahomija.

On je istakao da su "navodne optužbe dečaka izmišljotine i da se moli za spas njihovih duša".
Sva tri dečaka idu u bogoslovske škole i nisu se obratili ni Crkvenom sudu, ni državnim vlastima, ni svojim roditeljima, nego baš Novinama Vranjskim, kaže Pahomije, i dodaje da ima pismene izjave, koje će dostaviti sudu, roditelja druge dece i same dece ko ih je i na kakav način nagovarao da oni daju takve izjave.

Osveta advokata?

Vladika Pahomije optužuje i advokata Aleksandra Stojkovića da se u ovom slučaju sveti, zato što je 1993. godine, "zbog finansijskih propusta", bio primoran da se povuče sa mesta predsednika Crkvene opštine Vranje.

Pahomije je takođe demantovao tvrdnju Novina Vranjskih da mu je 1995. godine već sudio Crkveni sud. U dodatku saopštenja dostavljena je potvrda Velikog crkvenog suda koji demantuje da je protiv Pahomija ikada do sada pred tim sudom podnesena neka prijava, kao i da protiv njega nikada nije vođen crkveno-sudski postupak.

On je takođe demantovao tvrdnje istog lista da je pobegao u Bosnu, naglasivši da se nalazi u Patrijaršiji u Beogradu. Pahomije ističe da je hajku protiv njega poveo advokat Aleksandar Stojković, jer je 1993. godine Stojković smenjen sa mesta predsednika Crkvene opštine Vranje zbog finansijskih propusta.

Episkop vranjski tvrdi da je direktor Novina Vranjskih Vukašin Obradović u inostranstvu uspostavio vezu sa Oslobodilačkom vojskom Kosova.

Privremeno

BEOGRAD (Beta) - Episkopa vranjskog Pahomija će u Sinodu Srpske pravoslavne crkve privremeno zameniti episkop braničevski Ignjatije, potvrđeno je agenciji Beta u SPC.
Izvor agencije Beta nije želeo da saopšti više detalja o toj odluci.

Posle razgovora sa Nedžatom Behljuijem iz OVPMB, kod Obradovića je osvanula nova skupa štamparija, ističe Pahomije i dodaje da se protiv njega lobira i zbog pokušaja da albanski lobisti kupe preduzeće Heba, čiji je vlasnik dela akcija SPC.

Ova fabrika je već duže na meti predvodnika terorističke OVK, napominje vladika Pahomije i dodaje da bi u centru Bujanovca trebalo da se gradi pravoslavna crkva, ali da su u međuvremenu Albanci otkupili lokale i butike iz kojih se, po pričama meštana, rastura droga.

Ako se eliminiše vladika, neće biti ni gradnje crkve, upozorava episkop Pahomije i u završnom delu izjave konstatuje da nikog i ne zanima njegova krivična odgovornost.


vesti po rubrikama

^društvo

16:07h

"Glas" istražuje ko je kriv za zbrku oko isplate penzija

16:14h

Zašto je sve manje zahteva za dečji dodatak

16:21h

Episkop Pahomije negira sve optužbe za bludne radnje

16:28h

Zrenjanin: Nastavnik udario đaka, a otac njega

16:35h

Deo sudija koji se ogrešio o profesiju i dalje nedodirljiv

16:42h

USPRS opominje vlasti da ispunjavaju obećanja

16:49h

Produbljuje se kriza u RTB Bor

16:56h

Dr Gojko Savić: Na Kosmetu za učenje bezbedno kao u Srbiji

17:03h

Forum srednjih stručnih škola: Cela plata ili štrajk

      


FastCounter by LinkExchange