[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 11.01. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Počela zimska sezona na Kopaoniku

Sedam hiljada turista na snegu

Očekuje se da će ove godine biti oboren rekord u poseti

BRUS - Zimska sezona samo što je počela, a na Kopaonik je, uoči vikenda, stiglo više od 70 odsto najavljenih turista. Trenutno na ovoj prelepoj planini ima između šest i sedam hiljada turista, a očekuje se dolazak još dve- tri hiljade gostiju što bi bio rekord u poslednjih desetak godina.

Vreme se na planini primirilo, zimska služba održavanja raščistila je nanose, pa blokade u saobraćaju na Kopaoniku za sada nema. Snežni pokrivač iznosi oko jedan metar, ali je temperatura juče ujutro bila 12 ispod nule. Kamionima je zabranjeno kretanje uz planinu.

Gotovo svi hoteli Turističkog centra Brzeće su popunjeni sa oko 50 odsto gostiju. U Hotelu "Junior" više nema mesta i on je već rasprodat do juna meseca. Slobodnih mesta ima u hotelima "Srebrnac", "Bela Reka", "Kopaonik", u Turističkom naselju kao i u privatnom smeštaju u Brzeću.

U hotelima na vrhu Kopaonika, gde je proteklih dana mećava nanosila velike nanose, ima dosta slobodnih mesta. U hotelima "Grand", "Putnik", u "Konacima" i na "Sunčanim vrhovima" za sada je malo gostiju pa se veći dolazak turista očekuje za par dana. U Turističkom omladinskom naselju trenutno ima 250 gostiju, uglavnom omladine.

Žičare od Bele Reke prema Kopaoniku rade. Cene usluga su gotovo ujednačene u svim turističkim objektima, pa se kreću od 900 do 1200 dinara za jedan dan. Dvokrevetna soba u "Srebrncu" dnevno košta 940, a u Beloj Reci 920 dinara. Polupansion u Hotelu "Kopaonik" košta 1.200 dinara, a slična situacija je i u ostalim hotelima u Turističkom centru Brzeće. U Brusu kažu da dobru uslugu i jeftinije cene nudi privatni smeštaj.

R. B.


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

14:36h

Počela zimska sezona na Kopaoniku

14:42h

Plav: Opština blokirala plate prosvetara

14:48h

Požarevački SPO o izboru pojedinih direktora

14:54h

Velika Plana: Klaničari obezbedili posao do kraja godine

15:01h

Priznanje SPC uzornom verniku

15:07h

Loznica: Kasne autobusi

15:13h

U Lozničkoj "Toplani": Mazuta za sedam dana

15:20h

Berane: Doneta odluka o novim spomenicima

15:26h

Filmski maraton u Požarevcu

 

 


     


FastCounter by LinkExchange