[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 11.01. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Ljiljana Buha, supruga kontroverznog surčinskog biznismena, na saslušanju u Okružnom sudu izjavila

Čume organizovao
miniranje "Difensa"

Iskaz dala na svoj zahtev, uz obrazloženje da je ona vlasnik firme samo "na papiru". Optuživala političare da bi skrenula pažnju javnosti

BEOGRAD (Beta) - Ljiljana Buha, supruga zemunskog biznismena Ljubiše Buhe, dala je iskaz u Okružnom tužilaštvu u Beogradu u kome je rekla da misli da je njen suprug organizovao miniranje firme "Difens" u Zemunu krajem prošle godine, rekli su Beti dobro obavešteni izvori.

Saslušana pre 10 dana

Rade Terzić, okružni javni tužilac potvrdio je juče da je Ljiljana Buha pre desetak dana dala iskaz njihovom Tužilaštvu, ali je odbio da kaže njegovu sadržinu kao i ime tužioca koji je ispitivao suprugu kontroverznog surčinskog biznismena.

U iskazu datom na svoj zahtev Buha je, kako navode obavešteni izvori, rekla da je ona "na papiru" vlasnik firme "Difens", ali da preduzećem upravlja njen suprug, koji nastoji da je potpuno ostavi bez imovine. Buha je dala iskaz o krivičnoj prijavi koju je 12. septembra prošle godine podnela protiv svog supruga za navodni pokušaj ubistva, i ponovila tvrdnje da je Ljubiša Buha bio umešan u trgovinu drogom, da je "reketirao" neke visoke političare iz bivšeg režima, kao i da su njegovi saradnici pre nekoliko godina fizički maltretirali novinara Milovana Brkića.

Ljiljana Buha je potvrdila i većinu navoda iz otvorenog pisma predsedniku SRJ Vojislavu Koštunici, objavljenog u štampi prošle godine, ali je rekla da je tvrdnje o povezanosti pojedinih političara sa svojim suprugom uvrstila u pismo kako bi skrenula pažnju javnosti. U pismu Koštunici ona je kao političare povezane sa Ljubišom Buhom označila Zorana Đinđića, Dragoljuba Mićunovića, Čedomira Jovanovića, Gorana Vesića, kao i penzionisanog generala Nebojšu Pavkovića i surčinskog biznismena Dragoljuba Markovića.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

18:10h

Novi detalji nezapamćenog zločina, preksinoć u Novom Beogradu

18:26h

Ljiljana Buha: Čume organizovao miniranje "Difensa"

18:34h

Umalo tragedija na slavi u Pančevu: Domaćin ranio dvoje gostiju

18:42h

Požarevac: Pijan ubio prijatelja

      


FastCounter by LinkExchange