[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 10.01. 2003.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pripreme za obnovu železnice od Beočina do Petrovaradina

Cementaru pruga ne zanima

BEOČIN - Novi menadžment "Beočinske cementare" nije na spisak prioritetnih investicija uvrstio obnovu pruge Beočin-Petrovaradin, mada su u pokrajinskoj vladi na to računali u pripremi tog projekta. Kako je izjavio komercijalni direktor "Lafarža-BFC" Ivan Mareš, za to preduzeće će i u narednoj godini prioritetan biti transport cementa kamionima, a novac za investicije biće plasiran u druge projekte.

- Transportna služba je za nas od izuzetnog značaja i na nju računamo i ubuduće. Veliki broj naših bivših radnika je novcem od otpremnine kupio kamione, računajući na učešće u transportu cementa, tako da ćemo u ovom momentu prednost dati tom načinu transporta. Transport železnicom bi, svakako, bio mnogo povoljniji sa stanovišta zaštite životne sredine, ali bi obnova pruge sada za nas bila suviše veliki "zalogaj" - objasnio je Mareš.

Prema rečima predsednika Upravnog odbora "Lafarž -BFC" Džordža Bobvoša, ova kompanija računa da će u budućnosti svoj proizvod transportovati prugom, ali samo kao klijent koji će prugu uslužno koristiti. "Klijenti nigde ne ulažu u prugu već je samo koriste. Osim toga, privatizacija železnice je najsloženiji postupak u svakoj zemlji, pa tako sigurno neće brzo doći na red ni u Srbiji. Zbog toga u ovom trenutku ne razmišljamo o finansiranju obnove pruge od Beočina do Petrovaradina", kaže Bobvoš.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

15:20h

Pripreme za obnovu železnice od Beočina do Petrovaradina

15:38h

Ruma: Problemi zbog neusklađenosti školskih kalendara

15:46h

Novi Kneževac: Raste nivo Tise

   


     


FastCounter by LinkExchange