[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 28.12.2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Gradska vlada rešila problem sa Narodnom kuhinjom

Siromašni će ipak biti siti

NIŠ - Gradska vlada u Nišu odobrila je juče da se Narodna kuhinja u sledećoj godini finansira sa 12 miliona dinara. Ovim novcem prehraniće se 2900 socijalno najugroženijih Nišlija. Aleksandar Krstić, predsednik Izvršnog odbora Niša kazao je na sednici da će se sredstva uplaćivati direktno dobavljačima namirnica.

- Na sastanku sa humanitarnom organizacijom Crveni krst , dogovorili smo se da namirnice plaćamo direktno dobavljačima zbog ranijih problema sa prenosom finansijskih sredstava. Gradska vlada će kupovati one namirnice koje ne stignu iz donatorskih izvora-rekao je Krstić na jučerašnjoj sednici gradske vlade. Dodao je da će ovaj izvršni organ finansirati troškove Narodne kuhinje po 200 hiljada dinara mesečno za struju, zakup prostorija, komunalije i telefonske račune. Krstić je kazao da je u toku ove godine" bilo mnogo problema sa "Crvenim Krstom" u čijoj je nadležnosti Narodna kuhinja.

RTV 5 gradi zgradu

Gradska vlada je juče odobrila da lokalna RTV5 uzme u zakup 617 kvadratnih metara u naselju Duvanište na takozvanom Đačkom ostrvu. Pretpostavlja se da će to biti zemljište na kome će ova televizija izgraditi svoj objekat.

- Ova humanitarnba organizacija je mnogo "podigla prašinu", optužujući nas da nismo obacvili svoje obaveze. na kraju se ispostavilo da su nam tražili mnogo više sredstava za funkcionisanje narodnog kazana od realnih potreba. Samo za paragon blokove su trebovali 50 hiljada dinara što mi nismo mogli da odobrimo. Sa ovim dogovorom Narodna kuhinja će mnogo bolje raditi - zaključio je Krstić na sednici. Dodao je da "odvojenih 12 miliona dinara za ovu socijalnu "privilegiju" ne moraju da se potroše u sledećoj godini, ali da ta sredstva daju garanciju da će sve funkcionisati bez problema".

M. S.


vesti po rubrikama

^Niš

14:50h

Gradska vlada rešila problem sa Narodnom kuhinjom

14:58h

Udruženje zanatlija ređa uspehe

15:06h

Novogodišnja čestitka gradonačelnika Niša Gorana Ćirića

 FastCounter by LinkExchange