[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 28.12.2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sporazum o saradnji NBJ i Centralne banke Grčke

Dolaze još tri grčke banke

BEOGRAD - "Potpisani sporazum o saradnji u oblasti bankarskog sistema između NBJ i Centralne banke Grčke jedan je od prvih sporazuma koji smo potpisali sa Centralnom banke zemlje koja ima svoje banke u našoj zemlji", rekao je juče Mlađan Dinkić, guverner NBJ, prilikom potpisivanja ovog sporazuma sa grčkim guvernerom Centralne banke Nikolasom Garganasom.

Do sada su otvorene dve grčke banke u Jugoslaviji, Nacionalna banka Grčke i Alfa banka, a od januara sledeće godine će ući još tri grčke banke. Jedna od njih će kupiti većinski paket u POS banci, Kontinental banka ,koja je odustala od kupovine Kapital banke, kupiće neku drugu srpsku banku a treća banka će biti Pireus.

"Potpisan sporazum o saradnji promoviše bilateralne veze između Grčke i Jugoslavije, zatim predviđa razmenu informacija, posebno između dve centralne banke i to u domenu poslova kontrole i pomoći u vršenju kontrole na licu mesta " istakao je guverner Grčke centralne banke.

Guverner Dinkić je ujedno objasnio i jučerašnje interesovanje medija povodom informacija da je protiv njega podneta krivična prijava. "NBJ je za dve godine podnela 436 prijava za krivično delo koje obuhvataju 500 odgovornih lica, zatim 12.154 prijave za privredni prestup koje obuhvataju 13.136 odgovornih lica i 1.846 prijava za vođenje prekršajnog postupka koje obuhvataju 2.184 odgovorna lica", istakao je guverner Dinkić.

Po njegovim rečima, MUP je krivičnu prijavu podneo protiv pogrešnog čoveka jer se radi o dokumentaciji koju poseduje Savezna uprava carine i Savezni devizni inspektorat, što nije u nadležnosti u NBJ. "Cela ova stvar je farsa, posebno kada se zna da se u neposrednoj blizini dižu fabrike u vazduh, ubijaju poštari i onemogućuje služba u crkvama i mislim da je to sramota za našu upravu", istakao je Dinkić.

T. Ostojić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:15h

Sporazum o saradnji NBJ i Centralne banke Grčke

17:22h

Bez naglih promena kursa dinara u 2003.

17:30h

Ministarstvo saobraćaja i telekomunikacija predstavilo plan za 2003. godinu

17:37h

Ljubljana: Moguć novi krug pregovora o sukcesiji

17:44h

Povodom promene odnosa u "Mobtelu" i "Telekomu"

17:51h

Kako posluje popovačka cementara sa novim vlasnikom

18:00h

Država juče prodala 23 preduzeća

18:08h

Industrijska proizvodnja porasla samo dva odsto

18:16h

Kori Udovički najavila izmenu uredbe o nafti

18:24h

Uredba o uvođenju fiskalnih kasa u januaru 2003.

18:33h

Gasifikacija četiri Somborske opštine

      


FastCounter by LinkExchange