[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 13. dec 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog krađe zaštitne izolacije

Trećina Bora još bez grejanja

BOR - Tek što je saniran jedan kvar na vrelovodu, uzrokovan krađom zaštitne izolacije, pojavio se novi, zbog čega se trećina stanovnika Bora još uvek smrzava u stanovima, dok je spoljna temperatura oko minus 10 stepeni Celzijusa. Po rečima Slobodana Filipovskog, direktora JP "Toplana", ovo preduzeće zbog krađe aluminijumske izolacije, čiji kvadrat košta oko 4.500 dinara, godišnje za zagrevanje potroši oko 2.500 tona uglja više od planirane količine, uz lošiji kvalitet usluga zbog gubitaka toplote na putu od proizvođača do korisnika.

"Lopovi izolaciju kradu noću, a mi tada ne možemo da lociramo mesto "napada". Kada svane, naše ekipe pronađu spornu tačku ali je, uglavnom, kasno da se adekvatno reaguje, pa u celoj situaciji najgore prolaze građani Bora, koji se smrzavaju na ovoj hladnoći", kazao je Filipovski.

Po njegovim rečima, dnevno se za zagrevanje stanova potroši između 400 i 500 tona uglja. Na zalihama "Toplane" ima oko 11.000 tona ovog energenta, a kupovina novih količina je ugovorena na vreme, pa je prognoza da će se ova grejna sezona "nekako pregurati".

LJ. T.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

15:17h

Trećina Bora još bez grejanja

15:25h

Štrajk u pirotskom "Prvom maju"

15:32h

Kladovo: Krediti Fonda za razvoj zaobilaze istočnu Srbiju

15:40h

Zaječar: Preminuo Milan Radić

      


FastCounter by LinkExchange