[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 13. dec 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Merkator" svakodnevno opseda 30.000 do 40.000 ljudi

Beograđani oborili ljubljanski rekord

Nosi se sve, najviše morski plodovi, ali i televizori

BEOGRAD - Promet u novobeogradskom tržnom centru "Merkator" je iznad očekivanog za prvih sedam dana rada. Tri dana nakon otvaranja po količini prodate robe, posebno u hipermarketu, beogradski"Merkator" se plasirao na drugo mesto, odmah iza ljubljanskog, a po prometu za poslednja tri dana premašio je i ljubljanski i izbio na prvo mesto između 18 takvih centara u ovom poslovnom sistemu, rasutih po Sloveniji i bivšim republikama - kaže Vladimir Kravčuk, direktor "Merkatora" u Srbiji.

Linija Čačak - "Merkator"

Čuli smo da iz Čačka autobus specijalno vozi ljude zainteresovane za kupovinu u "Merkatoru", ističe kroz smeh Kravčuk. Autobuska karta košta 10 evra i mesta su rasprodata do 15. januara, kaže Kravčuk.

Krađa

Na pitanje da li je na dan otvaranja, kada su Beograđani u "stampedu" navalili u tržni centar, a naročito u hipermarket, bilo štete ili krađe robe, Kravčuk kaže da ništa nije razbijeno ili polomljeno. Nešto robe je ukradeno, ali je to "prihvatljiva i normalna" šteta u takvoj gužvi. Naše obezbeđenje je čak registrovalo i "face" koje su to učinile, ali nije ništa preduzeto, kaže Kravčuk.

- Dnevno kroz "srpski" "Merkator" prođe 30.000 do 40.000 ljudi, a samo kroz hipermarket oko 10.000. Nosi se sve, a najviše morski plodovi, riba, ali i televizori. Uveli smo i posebna, akcijska pojeftinjenja, pa se paradajz može kupiti za 25, a dva kilograma jabuka za 55 dinara. Dobro rade i butici i kafić "Santana", a u ponedeljak se otvara i restoran što će povećati broj poseta - kaže Kravčuk.

U najvećim domaćim trgovačkim kućama "Jabuci" i "Ce-marketu" kažu da promet nije opao. Milena Radulović, direktor marketinga u "Jabuci", ističe da je promet u ovoj trgovačkoj kući u celoj mreži čak povećan za 20 odsto, a u novootvorenom superdiskontu za 35 odsto. Zbog povoljnih cena najviše se traži riba i meso- kilogram papalina košta 59, skuše 99, skarpine 238,80, oslića 139, dok fileti oslića staju 238 dinara. Svinjsko meso sa buta bez kostiju je 229,55 dinara, a juneće 252,70 dinara. Na drugom mestu po prodaji su piće i proizvodi za spravljanje kolača, a zatim zimnica i sredstva za higijenu. Potrošačima posebno odgovara kupovina na odloženo plaćanje od dva meseca, koje će od 15. decembra do 15. januara biti prošireno na celu mrežu, kaže Radulović.

Sretko Vuković, zamenik direktora u "Pekabeti", tvrdi da je prodaja opala od pet do 20 odsto, ali samo u nekoliko prodavnica u blizini "Merkatora", a u ostalima je promet na nivou iz prošlog meseca.

S. Jovičić


vesti po rubrikama

^ekonomija

17:35h

Biznismen Đorđe Nicović hoće da kupi i agrarni kombinat "Južni Banat" u Beloj Crkvi

17:42h

Od 15 firmi samo za TIZ nije bilo kupaca

17:50h

Ustavni sud traži mišljenje Republičke skupštine

17:57h

Na aukciji u Novom Sadu: Zaposleni ne daju firmu

18:06h

Guverner NBJ o visokoj oceni za reforme banaka

18:12h

EBRD u izveštaju o tranziciji za 2002. ocenila

18:18h

"Merkator" svakodnevno opseda 30.000 do 40.000 ljudi

18:26h

Agencija za sanaciju traži: Smena direktora Vojvođanske banke?

18:34h

Centralni štrajkački odbor radnika EPS-a otkazao štrajk

18:41h

Ukinute izvozne kvote

      


FastCounter by LinkExchange