[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 12. decembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Bela Reka traži da se odvoji od opštine Nova Varoš

Separatizam na seoski način

U čajetinskoj opštini vide izvesniju i sigurniju budućnost

UŽICE - Meštani sela Bela Reka, na padinama planine Murtenica u novovaroškoj opštini, preksinoć su na sastanku sa čelnicima ove i čajetinske opštine i sa načelnikom okruga ponovili zahtev da se izdvoje iz opštine Nova Varoš i pripoje Čajetini. Još u februaru ove godine, oko 150 meštana iz Gornje i Donje Bele Reke, koja je od Nove Varoši udaljena više od 30 kilometara, potpisali su peticiju kojom traže odvajanje, a meću glavnim razlozima pominju "prirodnu upućenost na čajetinsku opštinu u kojoj vide izvesniju i sigurniju budućnost", loše veze sa centrom svoje sadašnje opštine, činjenicu da u Čajetini ostvaruju sve potrebe, a u Novu Varoš idu samo zbog administrativnih obaveza.

- Poštovaćemo odluku naroda iz Bele Reke koji traži odvajanje od naše opštine, ali, mora se poštovati i zakonom predviđena procedura za ovakve slučajeve, o svemu se moraju izjasniti i odbornici Skupštine opštine - kaže Zoran Vasojević, predsednik IO SO Nova Varoš.

Predsednik SO Čajetina Radovan Jojić, na sastanku u Beloj Reci, pred meštanima izjavio je da podržava njihov predlog i da će u SO glasati da se njihovim željama izađe u susret.

U međuvremenu, dok se ne pokrene zakonska procedura za odvajanje Bele Reke od opštine Nova Varoš, na sastanku u ovom selu dogovoreno je da se Republičkoj direkciji za puteve podnese zahtev da se asfaltiraju preostali delovi puta Nova Varoš - Jasenovo - Bela Reka - Ljubiš, a po rečima Vasojevića, opština Nova Varoš učiniće sve da se ponovo pokrene autobuska linija prema Beloj Reci.

Z. Š.


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

15:03h

Bela Reka traži da se odvoji od opštine Nova Varoš

15:09h

Politički sukobi u Požarevcu: DSS gubi odbornike

15:14h

Čačak: U fabrici reznog alata se "zahuktava" štrajk zaposlenih

15:20h

Paraćinci duguju za struju 170 miliona dinara

15:27h

Traže pomoć Vlade da bi sprečili rasprodaju "Dečjih novina"

15:33h

IO SO Aranđelovac nije prihvatio predlog JKP "Bukulja"

15:41h

U Loznici nije počelo najavljeno rušenje bespravnih objekata

 

 


     


FastCounter by LinkExchange