[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 1. decembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog nepoštovanja dinamike isplata zarada

Štrajk u RTB-u

BOR - Odbor Samostalnog sindikata Topionice i rafinacije bakra, pri RTB-u, koji okuplja oko 4.000 radnika, zapretio je da će danas stupiti u generalni štrajk sa samo jednim zahtevom - ostavkama Borivoja Stojadinovića i mr Milana Dejanovskog, vršilaca dužnosti direktora RTB-a i TIR-a.

U pismu koje je dostavljeno Vladi Srbije, Odboru kombinata bakra i medijima, koje je potpisao Dean Pavlović, predsednik Odbora samostalnog sindikata ovog preduzeća, navodi se da poslovodstvo Basena nije ispoštovalo usaglašenu i verifikovanu odluku, usvojenu 28. septembra, o dinamici isplata zarada za period oktobar-decembar 2002. godine, što je dovelo do opšteg nezadovoljstva među radnicima.

U saopštenju se navodi da je odluka o stupanju u generalni štrajk doneta na osnovu stavova zborova i sekretarijata svih podružnica u sastavu TIR-a, kao i zakonski obezbeđenog broja potpisa radnika.

Sporazumom od 28. septembra bilo je predviđeno, inače, da se do kraja godine zaostatak u isplatama zarada zaposlenih u kombinatu bakra, sa četiri, smanji na samo jedan mesec. Ali, najnovije obaveštenje poslovodstva RTB-a od 29. novembra, u kojem se navodi da nisu u mogućnosti da ispoštuju raniju odluku, izazvala je opšte nezadovoljstvo među radnicima. U pismu se, takođe, navodi da je poslovodstvo RTB-a još 18. septembra bilo upozoreno da će radnici pribeći najradikalnijim merama ukoliko se dogovor ne ostvari.

LJ. T.


vesti po rubrikama

^vesti

18:50h

Štrajk u RTB-u zbog nepoštovanja dinamike isplata zarada

18:57h

Vranjanci proslavili 29. novembar

19:06h

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side

19:15h

Velika akcija za obnovu manastira u Rasu

19:22h

Hladnoća u Rusiji odnosi živote

19:28h

Hanoj: U brodolomu sedam poginulih

19:34h

Oto Habsburg : Rugovu za senatora

      


FastCounter by LinkExchange