[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 1. decembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Određen pritvor Draganu Nikoliću (31) i Stevanu Jovanovu (27)

Pijani pucali na policajce

PANČEVO - Protiv Dragana Nikolića (31) i Stevana Jovanovića (27) iz Pančeva, zbog sumnje da su 25. novembra počinili razbojništvo, a potom upotrebom vatrenog oružja sprečili službena lica u izvršavanju poslova bezbednosti i lakše povredili policajca Bobana Markovića iz Opova, pokrenuta je istraga pred Okružnim sudom i određen im je jednomesečni pritvor.

Oni su te večeri oko 22.30 sati, došli pred kapiju AD "Mlekara", pozvali portira Aleksandra Vasića, kome su zapretili pištoljem, a zatim ga razoružali i vezali. Iz portirnice su uzeli službeni pištolj i poluautomatsku pušku, a sa parkinga ove firme kamion "Tam" (PA 417-12), za čiji volan je seo Nikolić, vozač u "Mlekari".

Ukradenim vozilom krenuli su prema Opovu, gde je pokušala da ih zaustavi policijska patrola, ali je Nikolić dao gas i nastavio vožnju ka Barandi. Nadomak sela, sustigla ih je patrola i zaustavila, ali je Nikolić krenuo unazad, udario u policijsku "zastavu" i odbacio u jarak pored puta. Jovanov, koji je sedeo na mestu suvozača, ispalio je u pravcu policajaca dva hica iz puške ali je srećom, bio neprecizan. Nikolić je tada kamionom oborio policajca Bobana Markovića, koji je zadobio lakšu povredu desne potkolenice.

Nikolić je zatim nastavio vožnju, a u pravcu kamiona, policajci su ispalili nekoliko hitaca. Pogodili su gumu zadnjeg točka, pa su Nikolić i Jovanov napustili vozilo na izlazu iz Barande a zatim pobegli u obližnje Sakule i sakrili se kod rođaka, gde ih je narednog dana uhapsila policija.

Prema rečima sudije, Stanke Simović, obojica su na saslušanju izjavila da su te noći bili "pijani" i da se ničeg ne sećaju.

M. M.


vesti po rubrikama

^hronika

17:48h

Čačak: Preticao kolonu, udario u kamion

17:54h

Pančevo: Pijani pucali na policajce

18:00h

Prijedor: Bombom na školu

18:06h

Zaječar: Nevesta pobegla sa svadbe

18:15h

Čačak: Uhapšeni prevaranti koji su "Prvi maj" ojadili za 950.000 dinara

      


FastCounter by LinkExchange