[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 1. decembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Vladan Begović, direktor Savezne uprave carina, najavio

U Carini neće biti lustracije

Posle usvajanja ustavne povelje biće proveren rad svih rukovodilaca

BEOGRAD, (Beta) - Direktor jugoslovenske Savezne uprave carina Vladan Begović najavio je juče da će u toj službi "biti obavljena selekcija" prilikom njenog prelaska na republički nivo, ali je istakao da neće biti lustracije.

Kadrovska obnova carine biće "obavljena ljudski i bez uplitanja politike i sprovođenja lustracije", rekao je on na međunarodnoj konferenciji "Korupcija na carini: problemi i rešenja" koju je organizovao beogradski Centar za liberalno-demokratske studije Prilikom prelaska na republički nivo, posle usvajanja ustavne povelje nove zajedničke države Srbije i Crne Gore, prema njegovim rečima, biće "pretresen rad" svih rukovodilaca i zaposlenih u upravi carina.

Direktor SUC-a je naveo da je lustraciju u toj službi nemoguće provesti, jer "nema dokumenata" koja bi dokazivala korupciju, a carinici koji nešto znaju o tome ne žele da svedoče protiv kolega. Kako je rečeno na današnjem skupu u beogradskom Centru "Sava", 56 odsto zaposlenih u SUC je primljeno između 1994. i 1999. godine kad je na njenom čelu bio visoki funkcioner bivšeg režima Mihalj Kertes.

Begović je ocenio da je u poslednje dve godine korupcija u SUC smanjena i istakao da to potvrđuje povećanje naplate carine i pored veoma teških uslova rada. To povećanje je u prošloj godini iznosilo 10 odsto, rekao je on i istakao da će ovogodišnji plan biti ispunjen mesec dana pre roka - u ponedeljak, 2. decembra.

Begović je dodao i da je SUC sa stručnjacima Svetske banke i SAD napravio akcioni plan borbe protiv korupcije, čije je sprovođenje već započelo.


vesti po rubrikama

^društvo

16:10h

Direktor Savezne uprave carina, najavio: U Carini neće biti lustracije

16:17h

O glasinama vezanim za KBC "Dr Dragiša Mišović": Izmišljotina o infekcijama

16:24h

Žarko Korać ocenio: Vlada podržava povratak i integraciju izbeglica

16:30h

Iz udruženje roditelja " otetih" beba uputili javni apel za pomoć

16:38h

Premijer Đinđić ocenio: Reforma društva nepotpuna bez učešća NVO

16:45h

Novinar Ćosić nije pobegao

      


FastCounter by LinkExchange