[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 26. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Dejan Pavlović: JU INFO će u svakom slučaju opstati

Sudski izvršitelji juče u "poseti" Ju Info televiziji

Dva televizora za dug honorarcima

Zbog štetnih ugovora i kamata, dug narastao na 170 miliona dinara

BEOGRAD - Zaposleni u JU INFO primili su juče ekipu sudskih izvršitelja koji su im zapečatili dva televizora zbog 35.000 dinara, koliko ta TV duguje na ime honorara dvojici saradnika.

Jučerašnja plenidba imovine ove kuće, međutim, samo je početak naplate dugova koji su se godinama gomilali i sada dostigli, kako se procenjuje, oko 170 miliona dinara.
- Najveći deo našeg duga su kamate, tvrdi direktor JU INFO kanala Dejan Pavlović, koji je juče bio veoma angažovan oko plenidbe, kao i oko kolega novinara, koji su bili pozvani da joj prisustvuju, pošto se očekivalo da će im oduzeti skupu TV opremu, a što se juče, ipak, nije dogodilo.

Najveći dug je, po rečima direktora, prema NBJ, 23 miliona dinara i to su kursne razlike za nabavku 35 predajnika iz 1999. godine. Pavlović kaže i da ta kuća nije mogla sama da namiri svoje dugove, da joj je račun bio blokiran od novembra prošle godine, a da je iz budžeta za ovu godinu ta TV dobila 75 miliona dinara. To bi bilo dovoljno samo za plate oko 300 zaposlenih.
- Samo nas emitovanje jednog filma dnevno košta 1.000 dolara, upoređuje "minuse" direktor Pavlović. Prvi čovek JU INFO kaže i da je priličan deo dugova nasleđen, da je nastao pre 5. oktobra, oko 75 miliona dinara.

Zaposlenima, ali i bivšem direktoru Darku Petroviću, međutim, nije jasno kako je za dve godine dug mogao tri puta da naraste, bez obzira što je jedan deo bio "prenet" iz ranijeg perioda, pre 5. oktobra. On kaže da je baš u tom periodu bila nabavljena velika količina tehnike, emisiona oprema od 20 predajnika, satelitska stanica i još toga, i da je trošak za plate bio mnogo manji, jer je pre dve godine u toj kući radilo upola manje ljudi.
- Treba dobro prekontrolisati poslovanje, kao što je to inspekcija radila kada sam ja bio direktor, kaže Petrović. Iz tog perioda nije bilo više od 15 do 20 miliona dinara duga koji je prenet, a nikako koliko se sada tvrdi.

Petrović je pre dve godine smenjen, mada nije bilo nekih "političkih" zamerki na njegov rad. Prošle nedelje iz ove TV kuće je u javnost stiglo i upozorenje zaposlenih o štetnosti ugovora koji je bio potpisan za iznajmljivanje opreme. U nezvaničnim razgovorima zaposleni tvrde kako su takvi ugovori često pravljeni, i navode prodaju šest svojih skupocenih vozila strane proizvodnje, po ceni samo jednog.

U pomenutom saopštenju koje niko od njih nije smeo da potpiše, tvrdilo se kako JU INFO najviše duguje privatnoj firmi (Atlas TV grupa) za iznajmljenu TV opremu, a taj dug je narastao na tri miliona dinara. Rečeno je i da će JU INFO biti prinuđen da prestane s radom, ukoliko sudski izvršitelji tu opremu zaplene.

Tvrdilo se, takođe, da je (fiktivni) vlasnik te privatne firme i njihove opreme, ustvari, supruga jednog od dvojice tada zaposlenih rukovodilaca, kao i da je tokom prošle i ove godine trebalo da se obavi vansudsko poravnanje, ali da je ono propalo jer ni šest puta niži iznos zaduženja neko nije uplatio poveriocima.

U JU INFO danas tvrde kako je bivši direktor dao otkaz dvojici svojih saradnika kada je saznao da imaju privatne veze s iznajmljivanjem opreme za sopstvenu kuću.

Na pitanje "Glasa" upućeno sadašnjem direktoru o tome kako misli da razduži kuću i da li će ih dugovi zaista "zatvoriti", Pavlović odgovara:
- Ni slučajno. Savezna vlada će uskoro morati da odluči da li će JU INFO kanal biti privatizovan, ili će namiriti dug. Ova TV će u svakom slučaju opstati, dodaje direktor.

M. D.


vesti po rubrikama

^društvo

16:02h

Odbor za predstavke i žalbe podržao Nacrt zakona o narodnom advokatu

16:14h

Penzionerima ove godine samo deset i po penzija

16:26h

Roditelji otete dece traže anketni odbor o nestalim bebama

16:38h

Oebs i "Astra" protiv trgovine ljudima

16:50h

U OŠ "Svetozar Marković" u Kragujevcu nastava kao na filmu

16:57h

Sudski izvršitelji juče u "poseti" Ju Info televiziji

17:06h

Studenti Pravnog pisali Gaši Kneževiću

17:13h

Kampanja za borbu protiv side u našoj zemlji više od 10.000 zaraženih

      


FastCounter by LinkExchange