[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 26. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na zelenoj površini kod Skupštine grada

Počela izgradnja
podzemne garaže

Kedrovi iz Pionirskog parka presađeni na Trgu republike

Juče su posađeni prvi jasenovi u Ulici kralja Milana, iza Starog dvora. Svih 400 jasenova, starih do deset godina, postepeno ćemo saditi u nastupajućem periodu - rekli su na jučerašnjoj konferenciji za novinare Anđelko Draškić i Branislav Božović iz Gradskog sekretarijata za zaštitu životne sredine. Istovremeno oni su skrenuli pažnju novinarima da počinju i radovi na izgradnji podzemne garaže ispod zelene površine kod Skupštine grada, odnosno ulice Dragoslava Jovanovića.

Za početak su izvađena tri kedra i odmah presađena na Trgu Republike, na zelenu površinu iza mnogobrojnih kioska kod autobuskih stajališta. Ovo je sledeći korak posle skidanja travnjaka i cveća ispred Starog dvora, i najavljuje početak obimnih višemesečnih radova za potrebe izgradnje podzemne javne garaže.

- Zelenilo između Ulica Dragoslava Jovanovića, kralja Aleksandra i gradske skupštine, sa obzirom da se premešta, neće biti ugroženo, a što se tiče problema izduvnih gasova, smatram da će uporedna merenja zagađenosti vazduha, pre i posle izgradnje garaže, pokazati da ono neće biti veće nego sada, ako doprinese rasterećenju saobraćaja u ovom delu grada- rekao je Radovan Draškić.

Na pitanje novinara "Glasa" zašto je gradska vlada ovako brzo realizovala projekat izgradnje podzemne garaže, uprkos apelu Šumarskog fakulteta da se nađe alternativna lokacija, i navodima u štampi da projekat nije u skladu sa važećim GUP-om, Draškić je objasnio:
- Sve što radimo, radimo brzo, zato što smatramo da su novih 400 parking mesta u interesu građana, i sigurni smo da je sve urađeno po zakonu.

-Problem komunalne zoohigijene će biti rešen na proleće, izgradnjom velikog centra na sedam hektara u krugu deponije u Vinči, koji će, sem prihvatilišta za pse i mačke lutalice, sadržati i prostor za odlaganje medicinskog otpada i opitnih životinja sa Veterinarskog fakulteta, za koje se trenutno ne zna gde se odlažu- rečeno je na konferenciji za novinare.

Marija Ristić


vesti po rubrikama

^Beograd

19:25h

Na zelenoj površini kod Skupštine grada počela izgradnja podzemne garaže

19:31h

Nadležni inspektori iz SO Savski venac tvrde: Nismo uništili kiosk

19:37h

Direkcija za zemljište i Centar za brigu deci u akciji: "Beograd za decu"

19:45h

Pomoć gradske vlade za uređenje opština

19:52h

Radnici generalne direkcije JP "Srbijašume" nezadovoljni odlukama rukovodstva

19:59h

Iz Sekretarijata o prometu prehrambenih proizvoda ističu: Sveže meso sve traženije

20:06h

Proslava sportskih jubileja sutra u starom Dif-u

20:13h

Jubilej Instituta za medicinska istraživanja

20:26h

Učinak "Beograd puta" u novembru: Asfaltirano desetak ulica

20:34h

U SO Palilula otvoren novi telefonski servis

      


FastCounter by LinkExchange