[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zoran Đinđić: Ustavna povelja biće usvojena početkom decembra

Koštunicu nismo dužni da podržimo

SUBOTICA - Svuda u svetu, osim na Kubi, u Severnoj Koreji i Kini, predsednički kandidati se bore da obezbede što veću podršku. Na žalost, kod nas neki misle da politički protivnici moraju da im bezuslovno obezbede podršku. DS nije dužna da podrži nijednog kandidata, pa ni g. Vojislava Koštunicu - rekao je juče u Subotici Zoran Đinđić, predsednik DS-a, na zasedanju Glavnog odbora stranke.

Prema njegovim rečima, od tri kandidata za predsednika nema ni jednog koji u potpunosti zadovoljava: "Ako želi našu podršku, Koštunica mora s nama da razgovara kao što se radi svuda u demokratskom svetu".

Drugi neka slave

- DS je partija koja svakog dana rešava probleme građana. Mi nemamo kandidata za predsednika Srbije i ne zanimaju nas titule i simbolične funkcije. Nas zanima ono gde se mora raditi i rešavati problemi. Mi smo angažovana stranka, gde nema vremena za slavlje. Odradićemo posao, a neka drugi slave i kite se našim uspesima - kaže Đinđić.

Đinđić je rekao da će ustavna povelja biti usvojena početkom decembra i da je DS svojim konstruktivnim predlozima, najviše doprinela da pregovori s delegacijom Crne Gore budu uspešni.

- Kada se usvoji ustavna povelja sledi novi ustav Srbije. Nije mogao biti drugačiji redosled jer se tek posle usvajanja povelje vidi koliki je prostor ostao da se definiše ustav Srbije. Prilikom pravljenja ustava Srbije moramo naći meru između decentralizacije i regionalizacije. Novi sistem mora biti maksimalno demokratizovan, ali porez, školstvo, ekonomija, moraju biti u trendu EU. Evropska unija želi da razgovara s jednim partnerom, a ne da čeka da se svi regioni usaglase oko neke odluke - rekao je prvi čovek DS-a

Glavni odbor DS-a traje dva dana, prisutno je oko 400 članova, među kojima i oko stotinu predsednika opština i gradonačelnika iz svih većih gradova Srbije.

V. Kostadinov


vesti po rubrikama

^politika

17:45h

Protokol o Prevlaci, između jugoslovenske i hrvatske vlade, u završnoj fazi

17:55h

Đinđić: Ustavna povelja biće usvojena početkom decembra

18:10h

Država će materijalno pomagati haške optuženike

18:15h

Tragom priče da JUL od bivših članova skuplja novac za Miloševića

18:30h

Rada Trajković pisala Mihaelu Štajneru

18:40h

Pravni ekspert Zoran Tomić o kompromisu oko izbora poslanika

18:50h

Čović odgovara na Šešeljeve optužbe

19:05h

Opštinama dostavljeni izmenjeni birački spiskovi

23:15h

Đukanović podnosi ostavku

23:30h

Kosovska Mitrovica: Bombom na kuću

      


FastCounter by LinkExchange