[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milijana Smajović(24), majka na smrt pretučene bebe, otkriva detalje nezapamćene tragedije

Držao mi je nož pod grlom dvaput

Moj nevenčani suprug Srđan bio je grub i ljubomoran, pio je alkohol i bensedine ... Dana je još bila živa kada sam stigla u Tiršovu, ali nije ličila na moje dete, jecajući priča Milijana

SMEDEREVO - U domu Radovana i Danice Smajović u Smederevu, babe i dede na smrt pretučene male Danice Jovanović, tuga, neverica i očaj. Majka nesrećne osmomesečne bebe, Milijana Smajović (24), kroz suze priča o danu uoči smrti svoje devojčice, sebi i svom nevenčanom suprugu Srđanu Jovanoviću (34), takođe iz Smedereva.

Kaže da su u sredu u podne zajedno izašli iz iznajmljenog stana u potkrovlju u Košutnjaku, da je Srđan otišao na drugu stranu da prošeta bebu i da je ona otišla u Sremsku Mitrovicu na snimanje kataloga za jesenju kolekciju sportske odeće jugoslovensko-češke firme "Lipido".

Registrovan kao narkoman

U smederevskoj policiji Srđan Jovanović je registrovan kao diler i korisnik heroina. Zbog krađe slike Olje Ivanjicki sa izložbe u smederevskoj galeriji "Ninić" osuđen je na 6 meseci, uslovno na dve godine. Ovaj uslov mu još nije istekao.

Kada se u ponoć vratila kući, zatekla je stan zaključan, što se do tada nikada nije događalo. Da joj je beba u Urgentnom centru saznala je od Srđana koji se ubrzo pojavio u pratnji policijskih inspektora. Rekao joj je da je beba pala sa kreveta na glavu dok joj je u kuhinji spremao obrok. Pozvala je odmah telefonom Urgentni centar, gde su joj rekli da je mala Danica prebačena na Dečju kliniku u Tiršovoj.

U telefonskom razgovoru sa dežurnim lekarom na ovoj klinici saznala je da je bebi povređen mozak i da je pretučena. Dozvolili su joj da je vidi oko 4 sata ujutru, posle čega je sa svojim nevenčanim suprugom pritvorena.
- Bila je još živa i pod aparatima, ali nije ličila na moju malu Danu - jecajući priča Milijana, pitajući se stalno kako je to mogao da joj uradi.

Za Srđana kaže da je bio grub prema njoj, da je bio veoma ljubomoran i da je dva puta istukao uoči porođaja.
-Zabranjivao mi je da priđem krevecu kada beba plače. Smatrao je su je razmazili baba i deda, moji roditelji, da je to njegovo dete i pretio da će sve da nas pobije. Držao mi je nož pod grlom dva puta. Ostavljao bi me na miru tek kada počnem da plačem, nakon čega bi mi govorio da me voli, da ne smem da ga ostavim i da će, ako to uradim, bombom pobiti moju familiju - priča Milijana i dodaje da je Srđan pio alkohol i redovno uzimao bensedin, leksilijum i druge sedative.

Na pitanje: da li je i ona uzimala tablete, odgovorila je da nije, ali da je morala da mu ih nabavlja. Takođe nam je rekla da je na obrazima male Danice, u predelu vilica, pre 15 dana uočila modrice. Kada je Srđana upitala za njih, odgovorio joj je da ne misli, valjda, da bi on davio svoje dete.

Flašom na poslovođu

-Za ovih godinu dana Srđan je promenio tri radna mesta. Na svakom je radio po petnaestak dana. Na jednom stovarištu u Beogradu, gde je takođe kratko radio, poslovođu je iz čistog mira udario pivskom flašom po glavi. Pre pet godina polomio je vilicu jednom mladiću iz Radinca, kod Smedereva, zbog čega je bio u zatvoru - saznajemo od Milijane.

Dobrostojeći Milijanini roditelji, Danica i Radovan Smajović, kažu da su im novčano i svakojako pomagali u želji da stabilizuju ovu zajednicu. Mislili su, navode, da će Srđana urazumiti dete. Oni su im i plaćali stan u Košutnjaku, za koji, posle svega, Radovan kaže da je time iznajmio smrt svoje obožavane unuke.

Sahrana osmomesečne devojčice biće u utorak na Novom groblju u Smederevu.

G.J.

 

Jovanoviću 30 dana pritvora

BEOGRAD - Istražni sudija odredio je juče pritvor od 30 dana Srđanu Jovanoviću (33), zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilja u porodici koje je za posledicu imalo smrt njegove osmomesečne bebe. Protiv Jovanovića doneto je rešenje o sprovođenju istrage. Jovanovićeva nevenčana supruga Milijana Smajović (24) nije juče privedena na saslušanje, a tužilac Veselin Mrdak kaže da se sumnjiči za krivično delo kršenja porodičnih obaveza i da će ona biti saslušana narednih dana.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

18:09h

Kragujevačka policija razrešila ubistvo Milana i Miroslava Vasiljevića

18:26h

Milijana Smajović(24), majka na smrt pretučene bebe, otkriva detalje nezapamćene tragedije

18:43h

Trebinje: Trojici dilera 17,5 godina

      


FastCounter by LinkExchange