[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Kragujevačka policija razrešila ubistvo Milana i Miroslava Vasiljevića

Usmrtio braću zbog 4.000 evra

Uhapšen Miodrag Stojanović(37), pogonski inženjer u "Zastavi". Pištolj posle zločina zakopao u "Šumaricama". Nagrađeno deset policajaca

BEOGRAD (Tanjug)-Kragujevčanin Miodrag Stojanović(37) uhapšen je prekjuče zbog sumnje da je usmrtio u utorak 19. novembra, braću Miroslava (34) i Milana (37) Vasiljevića, vlasnike menjačnice "Trezor", saopšteno je juče na konferenciji za štampu u MUP-u Srbije.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova, general-pukovnik Sreten Lukić izjavio je da je za samo tri dana efikasnom akcijom ubica, koji od ranije nije bio poznat policiji, otkriven i predat istražnom sudiji, sa svim materijalnim dokazima, uključujući i pištolj iz koga su ubijena braća Vasiljević.

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, pukovnik Srbislav Ranđelović rekao je da je uhapšeni Stojanović, inače pogonski inženjer zaposlen u "Zastavi", 19. novembra u putničkom vozilu "jugo" najpre ubio Milana, izbacio ga iz automobila, a potom otišao do menjačnice "Trezor" i ubio Miroslava Vasiljevića. Iz Milanove jakne uzeo je 4.000 evra, koji su kasnije pronađeni, a pištolj, vlasništvo njegovog oca, zakopao u spomen-parku Šumarice.
Šef kragujevačke policije, potpukovnik Radmilo Bošnjaković izjavio je da je isključivi motiv zločina koristoljublje i da je ubica, koji je je odranije poznavao žrtve, delo izvršio sam.

Stojanoviću je istražni sudija odredio pritvor od 30 dana. Ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović odlučio je da novčano nagradi 10 kragujevačkih policajaca i radnika Uprave kriminalističke policije u centrali MUP-a koji su učestvovali u razrešavanju slučaja.

Priznao zločin

KRAGUJEVAC- Pred istražnim sudijom Sonjom Pavlović, Stojanović je izjavio da je braću poznavao šest - sedam godina i znao je da rade sa devizama. Navodno nije želeo nikog da ubije, već samo da zaplaši. Prema podacima do kojih je došao "Glas", Stojanović je istog dana supruzi predao oko 1.500 evra, i rekao joj da je novac "od tetke iz Kanade". U kući su pronađene i uplatnice u protivvrednosti od 2.500 evra, na ime izmirenja duga za struju i ostale komunalije. Stojanović je, očigledno imao finansijskih problema, ali je bio siguran da nije ostavio tragove, jer se posle izvršenog ubistva nije krio, kaže izvor "Glasa". Istražni sudija Sonja Pavlović izjavila je za "Glas" da je Stojanović priznao oba ubistva.

B. K- D.A.


vesti po rubrikama

^hronika

18:09h

Kragujevačka policija razrešila ubistvo Milana i Miroslava Vasiljevića

18:26h

Milijana Smajović(24), majka na smrt pretučene bebe, otkriva detalje nezapamćene tragedije

18:43h

Trebinje: Trojici dilera 17,5 godina

      


FastCounter by LinkExchange