[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 20. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Uklanjanje "zimskih" bašti u Nišu do 30. novembra

Vlasnici traže kompromis

NIŠ - Letnje bašte kafića i restorana u Nišu biće u centru pažnje i tokom zime. Naime, usled nižih temperatura veliki broj vlasnika ugostiteljskih objekata su ogradili svoje bašte tendama kako bi letnje bile i zimske bašte.

Iako grad uredno naplaćuje mesečnu naknadu za zauzeće javnih površina, vlasnicima je naloženo da do 30. novembra sami uklone zimske bašte. Komunalna inspekcija preti da će u suprotnom radnici "Mediane" u saradnji sa policijom skinuti ove "najlonske pokrivače bašti".

- Skupština grada je donela odluku da se sve bašte restorana i drugih ugostiteljskih objekata uklone do 30. novembra. Razumemo zahteve vlasnika da bašte ostanu i tokom zime, ali ne smemo da kršimo zakon - rekao je Miroslav Rajković, sekretar Sekretarijata za inspekcijske poslove u Nišu.

Vlasnici restorana, pak, kažu da će rušenje ograđenih bašti prouzrokovati niz problema. Ističu da će veći broj porodica do proleća ostati bez posla.

Vlasnici ne shvataju gradske čelnike koji ne žele da gradska uprava mesečno zaradi u proseku po 1000 evra na ime zakupa javne površine, i nadaju se da će naći kompromis sa Skupštinom grada na obostrano zadovoljstvo.

M. S.


vesti po rubrikama

^Niš

15:13h

Uklanjanje "zimskih" bašti u Nišu do 30. novembra

15:29h

Niški "Belvit" zaustavljen u procesu privatizacije

 FastCounter by LinkExchange