[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 20. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zaječarska klanica "Timok" namiruje poverioce

Rasprodaja imovine

ZAJEČAR - Odbor poverilaca u zaječarskoj klanici "Timok" odlučio je da desetogodišnju agoniju stečaja okonča rasprodajom celokupne imovine čija je vrednost procenjena na stotinak miliona dinara. Interesenata za kupovinu ima.

Prodaja upravne zgrade tzv. "vile" zakazana je za 16. decembar i za nju je zainteresovana Fabrika piva "7. septembar". "Profesional-promet" iz Paraćina bi da kupi liniju klanja i zemljište, a među onima koji merkaju imovinu klanice je i "Sinalko". Zaječarska toplana već je preuzela kotlarnicu iz koje će biti grejano naselje "Plaža", čija je izgradnja u toku.

Prodajom imovine trebalo bi da budu namireni poverioci među kojima je i 230 radnika ovog preduzeća. Trenutni dug klanice prema radnicima na ime zarada je 23 miliona dinara. Koliko će ostati za radnike nakon što bankama koje imaju hipoteke budu isplaćen celokupan dug, ostaje da se vidi.

"Agrobanka" na glavnicu od tri miliona dinara zbog zatezne kamate ima četiri puta veća potraživanja, dok JU banka koja je dobila celokupno založno pravo nad imovinom klanice, potražuje čak 110 miliona dinara.

Stečajni upravnik Dušan Draganović je rekao da su neki "nesavesni" kupci pokušali da ubiju cenu imovini ovog kolektiva tako što su pustili glasinu da iz klaničnih instalacija curi otrovni tečni azot, zbog čega je sve to moralo javno da bude demantovano. Klanica je u stečaju od 1992. godine.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

14:38h

Zaječarska klanica "Timok" namiruje poverioce

14:47h

Bor: Skandal u OŠ "Petar Radovanović" u Zlotu

15:01h

Prosvetne brige u Brzoj Palanci kraj Kladova

15:06h

U Kladovu stiglo malo vakcina protiv gripa

      


FastCounter by LinkExchange