[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


U Veterinarskoj stanici pet godina bez plata

Veterinari rade na crno

GORNJI MILANOVAC - Već pet godina u Veterinarskoj stanici 32 radnika ne primaju plate, a ukupni drugovi iznose 3.500.000 dinara. Za to vreme radnicima nije uplaćivano ni penzijsko osiguranje pa su pojedinci podneli tužbe, a žiro račun je stalno blokiran. Ovo je nekada bila najbolja Veterinarska stanica u Srbiji, a organizacija rada koju je sprovodio bivši direktor Slavoljub Havel, služila je za primer.

Proglašavanjem veterinarskih stanica 1990. godine za javna preduzeća počeo je sunovrat ove službe, kada su počeli da se smenjuju direktori bez ikakve primopredaje. U tom periodu je uništen vozni park, a oprema pokradena, zbog čega su podnete tri krivične prijave protiv Rada Jevremovića, Zorana Jovičića i Stevana Mandića - objašnjava Vlade Simović, sadašnji direktor.

U opštinskom budžetu su planirana sredstva za rad veterinarske službe i ona se izdvajaju za nabavku repromaterijala za veštačko osemenjavanje krava. Tu direktnu korist imaju samo zaposleni u Veterinarskoj stanici, koji i svoje usluge naplaćuju, ali se pare ne uplaćuju na žiro račun, već se interno knjiže, što je rad na crno.

Sa time se slažu i sami veterinari ali ističu da na drugačiji način ne bi mogli da dođu do sredstava, pošto tek od Nove godine očekuju stabilizaciju stanja i početak normalnog rada.

M. L.


vesti po rubrikama

^Ostali regioni

14:18h

Lekari Gerontološkog centra bez prava pisanja recepata

14:24h

U zvorničkim školama od ponedeljka prekid nastave

14:32h

Zbog kašnjenja dokumentacije voćari ostali bez odštete

14:39h

Paraćin: Prodat "Petrus"

14:47h

U "Diorku" imenovan direktor

14:59h

U Veterinarskoj stanici pet godina bez plata

15:10h

Dug za grejanje oko 34 miliona dinara

 

 


     


FastCounter by LinkExchange