[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


JKP "Gradska čistoća" spremna za zimu

Protiv snega moćnim mašinama

Ogolele krošnje drveća na beogradskim ulicama pouzdan su znak da je zima blizu, a Miloš Kostić, direktor Sektora operative u Gradskoj čistoći, objašnjava da su izvršene uobičajene pripreme vozila za zimske uslove rada.

- Spremna su sva vozila potrebna za održavanje čistoće, naročito smećarskih vozila i auto prskalica. Vozila od 15 i 16 godina starosti zamenili smo novim. Svoj vozni park obogatili vozilima dobijenim iz donacija nekih gradova iz Francuske i Austrije, a Skupština grada nabavila je 16 vozila za odnos smeća i četiri savremene auto-čistilice.

To su veoma moćne mašine koje će posebno dobre rezultate dati u zimskom periodu kada ne budemo mogli da peremo ulice, zbog niskih temperatura. Ove čistilice osposobljene su da čiste sneg i ulice i pri izuzetno niskim temperaturama. Dobili smo hiljadu kontejnera i korpica, a treba da dobijemo još pet hiljada.

Neki od ovih kontejnera su plastični, pa smo ih eksperimentalno postavljali po gradu, da bismo videli kako se građani odnose prema njima. Dosadašnja iskustva pokazala su da građani u kontejnere ubacuju kabaste stvari i šut, a plastični kontejneri ne mogu da izdrže sav taj teret. Kod odnošenja smeća, i pored nedovoljno radne snage, ipak uspevamo da predviđeno izvršimo maksimalno.

Ovo postižemo i tako što angažujemo radnike preko omladinske zadruge. Pored napora koje "Gradska čistoća" ulaže, javljaju se problemi u infrastrukturi i saobraćaju, što otežava mogućnost da naše ekipe stignu do nekih delova grada, Kaluđerice, nekih delova Zemuna, Čukarice...

"Gradska čistoća" suočena je sa problemom oko neizmirenih dugova, naročito velikih firmi, dok sa građanima nemamo većih problema. Neka preduzeća su se ugasila, a dugovi ostali neizmireni. Otuda je važno da nam u našim naporima da ovaj grad bude što čistiji pripomognu i građani. Apelujemo na svest onih građana koji su se dosad s nemarom odnosili prema svojoj okolini - rekao je gospodin Kostić.

V. V. M


vesti po rubrikama

^Beograd

20:14h

Buran protest prodavaca kozmetike i garderobe na pijaci "Vidikovac"

20:21h

Nadležni iz Vodovoda tvrde: Radovi u Svetogorskoj ulici pri kraju

20:26h

Obnova vodovodne mreže zasad po planu

20:32h

Slučaj iz pošte...

20:38h

Ventilacioni sistem u Domu zdravlja Zemun ne radi od početka

20:44h

Deca iz Doma postali članovi Gradske biblioteke

20:50h

Proslava Univerziteta za treće doba: Trinaest godina uz stare

20:59h

Javno preduzeće "Skloništa" Srbije ustupiće 160 kvadratnih metara skloništa deci

21:07h

Otimanje pazara

21:13h

JKP "Gradska čistoća" spremna za zimu

21:21h

Povodom Svetskog dana dijabetesa organizovan pregled u Narodnoj biblioteci

21:30h

Firma "Roveks inženjering" predstavila norveške radijatore

      


FastCounter by LinkExchange