[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 14. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Islamisti održali tajni kongres u Bosni?

VAŠINGTON (Tanjug) - Neefikasna vlast i odsustvo vladavine prava u mnogim zemljama Balkana stvaraju uslove za delovanje terorista, koji su, prema nekim izvorima, nedavno u BiH održali tajni međunarodni kongres.

Povodom tvrdnji ruskih i jugoslovenskih obaveštajnih izvora da je u oktobru u BiH održan tajni kongres 150 ekstremnih islamista iz 50 zemalja, Stiven Ros Norton, savetnik u organizaciji Centar za zapadnu politiku, inače pukovnik u penziji, rekao je za Radio Glas Amerike da odsustvo efikasne vlasti i vladavine zakona stvaraju uslove za aktivnosti i prisustvo terorističkih organizacija.

To je slučaj u većini balkanskih zemalja, kaže on. Ako je skup održan, znači da su njegovi organizatori i učesnici smatrali da će u Bosni moći bezbedno da ga održe", smatra on. Pomoćnik urednika publikacije "Nacionalni interes" Damjan Krnjević-Mišković smatra, kako prenosi američki radio, da postoji veza sa Al Kaidom.

U proteklih pet godina bilo je nekoliko izveštaja u kojima je BiH direktno povezana s logorima za obuku koji su tada zatvoreni. Te logore je finansirao Iran i delimično organizovao Hezbolah i druge ekstremističke organizacije. Al Kaida nije bila direktno umešana, ali neki operativci su bili u vezi sa tim logorima i neki od tih boraca su kasnije bili upućeni u Čečeniju. Rekao bih da postoji veza, iako ona nije naročito jaka, ali postoji, naglasio je on.


vesti po rubrikama

^balkan

16:19h

Sudija bijeljinskog suda obelodanio ko je bio "veza" "Orlu"

16:25h

VRS tvrdi da su vojnici u Han Pijesku bezbedni

16:31h

Počela ekshumacija u Slavonskom Brodu

16:37h

Osiromašeni uranijum uzima danak u Bosni

16:46h

Islamisti održali tajni kongres u Bosni?

16:58h

Poljoprivrednici blokirali put kod Novog Mesta

      


FastCounter by LinkExchange