[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 13. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Milan Vuković (31) osumnjičen za ubistvo i ranjavanje ispred Tržnog centar "Enjub"

Policiji priznao, pred sudijom ćuti

Usmrćeni Sirijac Shalabi Kadour (41) poznat po prevarama. Đura Jovanović u kritičnom stanju

BEOGRAD - Milanu Vukoviću(31) iz Beograda određen je jednomesečni pritvor zbog sumnje da je preksinoć oko 20.45 sati ispred "Enjubovog " tržnog centra hicima iz pištolja ubio Sirijca Shalabi Kadoura (41) i ranio Đuru Jovanovića (30) iz Vranja.

Sa prijateljem Jovanovićem, Kadour, koji od 1984. godine živi u Beogradu i koji je policiji poznat po prevarama, sastao se petnaestak minuta pre pucnjave, ispred tržnog centra u Ulici Jurija Gagarina 231 u novobeogradskom Bloku 45.

Vuković je sa dvojicom mladića na parkingu ispred "Enjuba" čekao Kadoura i Jovanovića, a zatim im prišao i zapucao iz pištolja kalibra 7,62. U pravcu Kadoura, Vuković je ispalio četiri hica i smrtno ga ranio. Jovanović je pokušao da pobegne, ali je Vuković u njegovom pravcu ispalio nekoliko hitaca i teško ga ranio u grudi.

Posle obračuna, Vuković je počeo da beži ka benzinskoj pumpi "Sunce", gde ga je uhapsila policijska patrola OUP Novi Beograd , koja je bila u blizini. Kod njega je nađen pištolj.

Ekipa Hitne pomoći koja je ubrzo stigla konstatovala je smrt Kadoura, dok je Jovanović prevezen u Urgentni centar, gde je operisan.
Vuković je posle hapšenja, priveden u policiju, gde je, prema nezvaničnim informacijama, priznao da je pucao, ali se juče na saslušanju pred istražnim sudijom, Draganom Plazinićem, branio ćutanjem.

Vuković je odranije poznat policiji po neovlašćenom nošenju oružja i falsifikovanju, a protiv njega je bila podneta krivična prijava zbog učestvovanja u tuči kada je 1995. godine usmrćen izvesni Rašić.

T. M. S.


vesti po rubrikama

^hronika

18:16h

Epilog ubistva i ranjavanja ispred Tržnog centar "Enjub"

18:29h

Suđenje u Prokuplju osumnjičenima za ratni zločin

18:37h

Sprečen šverc na prelazu "Gradina"

18:44h

Prijava zbog otmice Ilića

18:58h

Novi Sad: Novinar poriče optužbe

      


FastCounter by LinkExchange