[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 13. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Osmi dan štrajka glađu u "Zaštiti" RTB - direktor uzvraća udarac

Štrajkuju danju, goste se noću?

Nasuprot štrajkačima skupljaju se potpisi za podršku direktoru

BOR - Epilog osmodnevnog štrajka glađu radnika Zaštite RTB-a Bor još se ne nazire. Kako ističe Ivica Spasić, jedan od štrajkača, 108 od 196 radnika tog preduzeća svojim potpisima je zatražilo smenu direktora Slaveta Jordanovića, koga radnici terete da je, po nalogu prethodnog poslovodstva kombinata bakra, spalio kompletnu dokumentaciju o sumnjivom izvozu bakra i plemenitih metala za vreme trajanja sankcija UN.

- Prema informacijama koje smo dobili od naših kolega, u preduzeću je započela i akcija prikupljanja potpisa onih koji podržavaju direktora Jordanovića. Pri tom, ljudima se preti da će ostati bez posla ukoliko ne stave svoj paraf. Drugima se, pak, obećavaju raznorazne benificije, kao što su bolja radna mesta ili veće plate, kazao je Spasić.

Prema njegovim rečima, u Basen je juče doputovao Ivan Grbin, predstavnik Vlade Republike Srbije zadužen za RTB, ali nije mogao da nam kaže da li je razlog štrajk glađu ili je u pitanju nešto drugo.

Gradimir Filipović, predsednik UO "Zaštite", čiju smenu radnici, takođe, zahtevaju, rekao nam je da je "navodni štrajk glađu obična medijska manipulacija".
- Nazovi štrajkačima glađu supruge noću donose hranu. Ovde se uveče, kada svi odu, priređuju prave gozbe. Juče su u moju kancelariju banuli predstavnici Samostalnog sindikata "Zaštite" sa potpisima kojima se traži Jordanovićeva smena. Ljubazno sam ih uputio na legalan postupak - da te papire predaju pravnoj službi, kazao je Filipović.

Vlastimir Trujić, doskorašnji predsednik OO DS Bora, kojeg je Jordanović optužio da stoji iza štrajka glađu, apelovao je da se sazove Skupština "Zaštite" kako bi se konačno rešili nagomilani problemi.

Lj. T.


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Propalo jučerašnje zasedanje Skupštine Srbije

16:19h

Čedomir Jovanović: DSS kriva za blokadu parlamenta

16:37h

Paniću nagrada "Juromarket"?

16:45h

Osmi dan štrajka glađu u "Zaštiti" RTB - direktor uzvraća udarac

16:59h

Srbija nije mesto za otpad razvijenih zemalja

17:11h

Dr Đuro Šušnjić o verskoj toleranciji

17:19h

Preduzeće "16. oktobar" obećalo stan za dr Ristića

17:26h

Opstanak ćirilice zavisi od tržišta

17:37h

U Srbiji 270.000 ljudi radi na crno

      


FastCounter by LinkExchange