[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 13. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Čedomir Jovanović, šef poslaničke grupe DOS Reforme Srbije

DSS kriva za blokadu parlamenta

BEOGRAD (Beta) - Šef poslaničke grupe DOS Reforma Srbije Čedomir Jovanović optužio je juče Demokratsku stranku Srbije da je, na štetu građana, blokirala rad republičkog parlamenta.

Jovanović je na konferenciji za novinare optužio poslanike DSS da su prekršili sporazum o deblokadi rada Skupštine koji su prošle nedelje potpisali predstavnici te stranke i DOS-a. Dodao je da su poslanici DSS glasali protiv dnevnog reda u sklopu predsedničke kampanje i kako bi onemogućili da Vlada Srbije sprovede reforme u korist građana Srbije.

Prema njegovim rečima, potrebno je već jednom preseći pitanje mandata DSS, jer je nemoguće voditi partnersku politiku sa nekim ko to ne želi.
- Pitanje mandata u ovom trenutku nije pitanje koje će postaviti DOS, ali ćemo tražiti od Predsedništva koalicije da odgovori na koji način misli da funkcioniše u okvirima republičkog parlamenta, a od potpisnika sporazuma (sa DSS) da nam protumače jučerašnji odnos DSS prema preuzetim obavezama, rekao je funkcioner DOS-a.

Jovanović je kazao da će tek nakon tih stavova moći da govori o mandatima DSS, ali da bi bilo neozbiljno da se "svaki dan poteže pitanje njihovih mandata, a potom vraća u fioku".
- Ta se situacija jednom mora preseći, za to se mora platiti cena i videćemo ko je spreman da takvu cenu plati. Uvek se donose jednoglasne odluke unutar koalicije, ali se na kraju stiče utisak da samo DS ili još nekoliko stranaka želi da taj problem reši do kraja, rekao je šef Poslaničke grupe DOS Reforma Srbije.

Na primedbu da se od glasanja za dnevni red sednice uzdržala i SDP, on je kazao da njeni poslanici juče nisu nastupili jedinstveno. Jovanović je ocenio da to što je uradio "deo poslanika SDP nije politika, već neodgovornost".

Prema njegovim rečima, prekjuče i juče su održane konsultacije na kojima niko nije tražio izmene dnevnog reda i nije bilo najava da neka od stranaka neće podržati dnevni red. Dodao je da je to jedino učinio lider radikala Vojislav Šešelj.

Funkcioner DOS je naveo da se inicijativa Demohrišćanske stranke Srbije morala naći na dnevnom redu Skupštine, jer ju je podržalo 400.000 građana, što se ne sme ignorisati.

Jovanović je kazao da je poslanička grupa DOS Reforma Srbije zatražila od predsednice Skupštine Srbije da, u skladu sa Poslovnikom, sazove novu sednicu parlamenta sa izmenjenim dnevnim redom kako bi bila okončana reforma poreskog sistema.


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Propalo jučerašnje zasedanje Skupštine Srbije

16:19h

Čedomir Jovanović: DSS kriva za blokadu parlamenta

16:37h

Paniću nagrada "Juromarket"?

16:45h

Osmi dan štrajka glađu u "Zaštiti" RTB - direktor uzvraća udarac

16:59h

Srbija nije mesto za otpad razvijenih zemalja

17:11h

Dr Đuro Šušnjić o verskoj toleranciji

17:19h

Preduzeće "16. oktobar" obećalo stan za dr Ristića

17:26h

Opstanak ćirilice zavisi od tržišta

17:37h

U Srbiji 270.000 ljudi radi na crno

      


FastCounter by LinkExchange