[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Otvara se Novo groblje u Zrenjaninu

Sahranjivanje bez "teške veze"

ZRENJANIN - Prvo sahranjivanje na zrenjaninskom Novom groblju, kako sada stvari stoje, moći će da se obavi sredinom narednog meseca. Za koji dan počeće ozelenjavanje i taj posao će trajati nekih mesec dana, pa posle toga valja očekivati da groblje bude u funkciji.

U prvoj fazi izgradnje Novog groblja biće završena glavna i pomoćna kapela, upravna zgrada, a biće uređene i dve parcele za Aleju velikana, a četiri za ostale sahrane. Kada groblje bude zvanično u funkciji, do njega će biti uvedena i autobuska linija s obzirom da se groblje nalazi dosta daleko od grada.

Novo groblje rešiće već hronični problem Zrenjaninaca sa sahranjivanjem. Naime, poslednjih godina novo sahranjivanje praktično je bilo moguće samo na Temišvarskom groblju, dok je sahranjivanje na ostalim bilo moguće samo ako je postojala porodična grobnica ili preko "teške veze".

Nešto slobodnih mesta našlo se i krčenjem starih grobnih mesta na Katoličkom i Reformatorskom groblju, ali problem sa sahranjivanjem bio je sve veći. Novo groblje malo je dalje od grada, na šta Zrenjaninci nisu navikli (sva ostala, postojeća su u samom gradu), pa će verovatno u prvo vreme i dalje biti pritiska za sahranjivanje na ovim gradskim, ali u dužem periodu sasvim je sigurno da će Novo groblje biti rešenje za nova sahranjivanja.

N. J.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

16:02h

Otvara se Novo groblje u Zrenjaninu

16:19h

Subotica dobila treću televiziju

      


FastCounter by LinkExchange