[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Subota, 9. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Foto

Radnici "Zaštite" koji štrajkuju glađu

Slave Jordanović, direktor "Zaštite" RTB, čiju smenu traže štrajkači glađu

Protest u režiji borskih demokrata

Štrajkači u pozajmljenom "mercedesu" borave preko noći, tvrdi Jordanović

BOR - Slave Jordanović, direktor "Zaštite" RTB-a Bor, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je protest radnika, koji već četvrti dan štrajkuju glađu pred zgradom generalne direkcije, izrežirao doskorašnji predsednik OO DS Bora, dr Vlastimir Trujić, koji obavlja i dužnost direktora Instituta za bakar pri RTB-u. Radnici, inače, štrajkuju i traže smenu direktora, za kojeg tvrde da je po nalogu bivšeg rukovodstva spalio dokumentaciju o sumnjivom izvozu bakra u vreme sankcija.

- Trujić me je zvao telefonom i ultimativno zahtevao da u "Zaštiti" zaposlim četiri radnika. Kada sam to odbio, on je počeo da preti: "Zar ja kao predsednik najveće stranke ne mogu da zaposlim svoje ljude, hoćeš li da zbog tebe izgubim izbore, takva provera koju ti sprovodiš ne vrši se ni za izbor ministara a kamo li stražara".

Kazao mi je da zove iz kancelarije predsednika SO Bor i da ovaj problem rešim kako znam i umem. Uostalom, Trujić je navodnim štrajkačima pozajmio svoj mercedes u kome borave preko noći - kazao je Jordanović.

Direktor Jordanović je potvrdio da se protiv njega vodi istražni postupak pred Opštinskim sudom u Boru ali da njegova krivica još nije utvrđena. S druge strane, on je protiv štrajkača glađu i onih koji stoje iza njega najavio krivične prijave.

Slaviša Panić, predsednik sindikata "Nezavisnost Zaštite", kazao je da se rukovodstvo ove radničke organizacije ograđuje od postupaka štrajkača. S druge strane, predstavnici Samostalnog sindikata pružili su podršku štrajkačima, inače članovima "Nezavisnosti" i najavili da će im se pridružiti u štrajku glađu. Porodice štrajkača takođe su sa decom najavile priključenje štrajku.

Radnike koji gladuju pred zgradom generalne direkcije juče su obišli predsednici SO i IO Bora Krsta Kalčić i Vlastimir Dobromirović. Gradonačelnik Bora je, tom prilikom, za "Glas" demantovao da je bilo ko iz njegovog kabineta ikada pretio Jordanoviću.

- Došao sam da vidim građane Bora koji se smrzavaju i gladuju. Ovo je totalno nehumano. Što pre se mora naći rešenje ovog problema, jer je prosto neshvatljivo da ove ljude do sada niko nije kontaktirao, rekao je Kalčić i pozvao Hitnu pomoć da pregleda štrajkače.

Prema navodima Ivice Spasića, Blagoja Radovanovića i Nebojše Đorđevića, koji su inicirali štrajk glađu i žeđu, juče im se obratio i generalni direktor RTB-a Borivoje Stojadinović koji im je obećao da će pokušati da reši njihov problem.

U izjavi "Glasu" dr Vlastimir Trujić, doskorašnji predsednik OO DS Bora, koga je Jordanović imenovao kao "režisera" štrajka kazao je da je direktor "Zaštite" na njegov račun izneo gomilu izmišljotina.
- Nikome nije potrebno da sada, kada je RTB na dobrom putu da reši sve probleme, unosi dodatne nesuglasice. Ja nikada nisam pretio Jordanoviću, niti sam svoj auto pozajmio štrajkačima. Takođe je laž da sam od njega tražio da zaposli neke "moje ljude".

Savetujem direktoru "Zaštite" da stvar reši u okvirima svog preduzeća i da ne daje svemu političku konotaciju pre svega zato jer je i on sam član Demokratske stranke, kazao je Trujić

Lj. Trifunović


vesti po rubrikama

^društvo

16:05h

Direktor "Zaštite" RTB: Protest u režiji borskih demokrata

16:14h

Gordana Matković juče predstavila novi zakon o penzijama

16:28h

Misterija nestalih beba pred raspletom

16:39h

Posle odluke Višeg trgovinskog suda u Beogradu: Tanjug plaća ceh bivšeg direktora

16:53h

Stipendije za dobre studente i pravoslavce

17:02h

Studenti Pravnog fakulteta odlučni da istraju u zahtevima

17:15h

Rektor BU Marija Bogdanović o protestima na fakultetima

17:24h

Studentska unija povodom Dana borbe protiv fašizma

17:33h

Reagovanje: SANU o tretmanu apela "grupe intelektualaca" u medijima

17:47h

Protivljenje proširenju poligona "Pasuljanske livade"

17:56h

Olimpijada bez autoputa

      


FastCounter by LinkExchange