[an error occurred while processing this directive]  

[an error occurred while processing this directive]  

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. novembar 2002.

 
 
[an error occurred while processing this directive]

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radnici "Pegaza" odsustvovali 1761 dan

Bolovanja zatvaraju preduzeće

Koga komisija proglasi sposobnim za rad mora na posao, ili slede otkazi

ZAJEČAR - Društveno- tekstilno preduzeće "Pegazteksu" sa 54 zaposlena ne može da zaradi ni za doprinos, a kamo li za plate. Od početka godine zaposleni su primili samo po 1.200 dinara. Prema rečima Dragana Petrovića, direktora ovog preduzeća i potpredsednika IO SO Zaječar, svemu ovome kumovala su brojna bolovanja zaposlenih.

U deset meseci ove godine 41 radnik odsustvovao je 1.761 dan. Prema ovom broju dana ispada da dva meseca u pogonima nije bilo ni jednog radnika. Prošle godine tekstilci su izgubili 1.854 dana.- Zbog ovakvog odnosa radnika prema poslu i preduzeću, morali smo da odbijemo sve ponuđene poslove - naglašava Petrović.

- Za plate i doprinose mesečno nam treba oko 400.000 dinara, a mi smo zaradili 120.000. Desetak radnika koji stalno dolaze na posao ne mogu da zarade ni za one koji redovno koriste bolovanja.

Direktor Petrović za loše stanje u kolektivu okrivljuje radnike, dok su oni drugačijeg mišljenja. Na zboru radnih ljudi zamereno je direktoru da od kada je, pre godinu dana, postao funkcioner opštine, sve ređe svraća u preduzeće.

Izlaz iz svega direktor Petrović vidi u reviziji svih bolovanja. - Svakog koga komisija bude proglasila sposobnim za rad moraće da dođe na posao u protivnom slede otkazi - kategoričan je Petrović.

- Drugo radno mesto moraće da potraže i oni koji ne budu ispunili bar 80 odsto norme. Sramota je da kapaciteti rade samo sa 20 i 30 odsto.Ukoliko direktor Petrović ne bude uspeo da sa "bolesnima" izađe na kraj, "Pegazteksu" sleduje katanac.

S. M.


vesti po rubrikama

^Istočna i južna Srbija

16:21h

Zaječar: Radnici "Pegaza" odsustvovali 1761 dan

16:28h

Ni juče nije završena septembarska sednica SO Pirot

16:37h

Kladovo: Konkurs za suvenir grada

16:44h

Zaječar: Kafa na vrhu "Srbije"

16:58h

Pobuna u borskoj televiziji: Traže smenu urednika

      


FastCounter by LinkExchange